2013. április 16., kedd

Kenneth E. Hagin - Istent korlátozni


És újra kísértették az Istent, és korlátozták Izrael Szentjét.  — ZSOLTÁROK 78,41.

Korlátozhatod Te Istent? A Biblia mondja, hogy Izrael ezt tette. És van úgy, hogy mi is korlátozzuk Õt. Korlátozzuk Istent az imaéletünkkel. John  Wesley,  a  metodista  egyház  alapítója  mondta:
„Úgy tûnik, hogy Istent az imaéletünk korlátozza. Semmit sem  tud  tenni  az  emberért,  hacsak  valaki  meg  nem  kéri erre.”
Miért? Isten  teremtette  a  világot  és  annak  teljességét.  Majd megteremtette  az  embert  és  hatalmat  adott  neki  az  Õ kezének minden munkája felett. Isten Ádámot teremtette e világ  istenének.  Õ  azonban  felségárulást  követett  el,  és
eladta e világot a sátánnak. Ekkor lett a sátán e világ istene. (2Kor. 4,4)
Isten nem avatkozhatott be csak úgy, és pusztíthatta el a sátánt. Ha megtette volna, a sátán azzal vádolhatta volna Istent, hogy ugyanúgy, mint õ, törvénytelenül cselekedett.
Isten azonban kidolgozta a megváltás tervét. Majd el küldte az Õ Fiát — Akihez a sátán nem nyúlhatott és nem is nyúlt  —,  hogy  végrehajtsa  ezt  a  tervet.  Jézus  által  Isten megváltotta az emberiséget! Most  már  visszakaptuk  a  hatalmat  Jézus  Krisztuson keresztül — és amikor megkérjük Istent, akkor Õ tud és be is fog avatkozni. Úgy tûnik tehát, hogy Isten semmit sem tud tenni, hacsak valaki meg nem kéri erre.


Megvallás: Elfoglalom a helyemet az imában. Egyesítem erõmet  az  én  Atyámmal,  hogy  végrehajthassam  az  Õ akaratát itt a földön.