2013. április 22., hétfő

Kenneth E. Hagin - Emeld Isten elé az ügyedet


Juttasd eszembe, no pereljünk együtt, beszéld el, hogy igaznak találtassál! — ÉSAIÁS 43,26.

„ Juttasd  eszembe…”  Mit  akar  ezzel  Isten  mondani? Azt, hogy emlékeztetnünk kell Istent az imával kapcsolatos ígéreteire. Amikor imádkozol, állj Isten trónja elé és emlékeztesd Õt  az  ígéreteire.  Tárd  Isten  elé  az  ügyedet,  úgy  ahogy az  ügyvédek  szokták.  Az  ügyvéd  állandóan  a  törvényre
hivatkozik.
Te hivatkozz Isten Igéjére. Hivatkozz az Õ szövetségi ígéreteire.  A  King  James-féle  utalójegyzetes  Biblia  széljegyzete szerint az itteni ‘beszéld el’ egy másik jelentése: ‘add elõ az ügyedet’. Ebben a versben Isten arra kér téged, hogy hivatkozz az Igéjére, emlékeztesd Õt és élj a szövetség adta jogaiddal. Isten azzal a felhívással fordul hozzád, hogy vidd elé az ügyedet.
Ha  a  gyermekeidnek  még  nincs  üdvössége,  keresd meg azokat az Igéket, amelyek erre a helyzetre vonatkoznak, majd vidd az ügyet Isten elé. Keresd meg azokat az Igéket,  amelyek  határozott  ígéretet  tesznek  arra,  amire éppen szükséged van. Ha az Ige szerint járulsz Isten elé, az Õ Igéje nem fog kudarcot vallani.


Megvallás:  Én  elfogadom  a  szövetséget  megtartó  Isten felhívását! Emlékeztetem Istent az ígéreteire. Elõállok az ügyemmel. Megkeresem az én esetemre vonatkozó Igéket, és  az  ügyet  Isten  elé  viszem.  Isten  Igéje  szerint  járulok elé, Isten Igéje pedig nem vallhat kudarcot!