2013. április 28., vasárnap

Peter Horrobin - Hogyan lépnek be a démonok 5.


A védelem alapelve

Istennek az volt a szándéka, hogy a gyermekek szüleik védelme alatt álljanak és „az Úr félelmében és intése szerint” növekedjenek fel. Ez azt jelenti, hogy a szülőknek Isten helyi képviselőinek kell lenniük, és úgy kell felnevelniük gyermekeiket, hogy megismerjék őt mint Atyát.
Az a védelem, amelyet a szülőknek biztosítaniuk kell gyermekeik számára, olyan mint egy esernyő. Bármennyire is zuhog az eső, ha valaki az esernyő védelme alatt áll, akkor száraz marad. Ha azonban az esernyő lyukas, akkor az ember el fog ázni azon a részén, amely éppen a lyuk alatt van, máshol azonban száraz marad.

Ha tehát az apa tudatosan bűnt követ el, akkor ezzel lyukat üt a védelmen (kilyukasztja az esernyőt), és így azok, akik az esernyő alatt állnak, sebezhetővé válnak ugyanazon a területen. Vagy – hogy még pontosabban fogalmazzunk – ha az apa egy bizonyos bűn miatt démonizálódik, akkor a gyermekek is sebezhetővé válnak ugyanazon démoni erők számára.
Amikor az apa, akinek ősei négy generáción keresztül házasságtörő életmódot folytattak, ránéz a fiára és ezt kérdezi: „Vajon van-e remény az ő számára?”, akkor el tudjuk neki magyarázni, mi történt a démoni világban és biztosíthatjuk őt afelől, hogy fiának lehetősége van úgy dönteni, hogy elfordul a bűntől, megbocsát őseinek és utána megszabadulhat attól a szellemtől, amely nemzedékről nemzedékre kiváltotta a házasságtörő életmódot. Van remény, de a szabadítás szolgálata nélkül minden egyes generációra átokként nehezedik az a bűnös magatartási minta, amelynek forrása a dédnagypapa bűne volt.

Nem csoda, hogy a Jeremiás siralmainak írója ezt mondja: „A mi őseink vétkeztek, most már nincsenek, és nekünk kell szenvednünk bűneik miatt” (Jeremiás siralmai 5:7). Mózes harmadik könyvében pedig ezt olvassuk: „Utódaitok megvallják bűneiket és az ő őseik bűneit, akik szembeszegültek velem és fellázadtak ellenem” (3Mózes 26:40).
Fontos azt is emlékezetben tartanunk, hogy az Isten szerinti fedezék biztos védelmet nyújt, amely alatt a gyermekek felnövekedhetnek „az Úr félelmében és intése szerint”. Nem csoda, hogy a Sátán minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy a szülőket bűnbe vigye, hogy a generációs védőernyőn ütött lyuk által megpróbálja magának követelni a gyermekeket. A tízparancsolat ugyanennek a kérdésnek a másik oldalát is kifejezi: „Megmutatom az én szeretetemet ezer nemzedéken keresztül azok felé, akik engem szeretnek és az én parancsolataimat megtartják” (2Mózes 20:6).