2015. augusztus 17., hétfő

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - A kegyelem ereje 7.

Szövetségben Istennel

Biztos vagyok abban, hogy békés, győzelmes életre vágysz. Honnan tudom? Onnan tudom, hogy ezt a könyvet olvasod. Ezért is terelgetlek a békesség és győzelem forrása felé – ez nem Isten dolgait jelenti, hanem maga Isten.

Ha van valami, amitől az ördög távol akarja az embert tartani, az az Istennel való szövetsége. A sátánt nem érdekli, hány lámpásunk van, egészen addig, amíg nincs olaj a lámpásunkban. Az sem izgatja túlságosan, hány ventillátorunk van, ha a ventillátorok nincsenek az áramforráshoz csatlakoztatva, hiszen nagyon jól tudja, ha egyszer rábukkanunk az isteni erőforrásra, neki vége.

Tudod, mi történik, ha Istennel töltesz időt? Úgy kezdesz cselekedni, mint Dávid, amikor szemben állt az óriás Góliáttal. Kiállsz valami mellett és azt kérdezed az ellenségedtől „Mit gondolsz, ki vagy te, hogy gyalázattal illeted az élő Istennek a seregét?” (1 Sámuel 17:26)

A Kereszt harcosaiként nem kell az ellenségünktől - az ördögtől - félnünk. Ehelyett „..legyetek erősek az Úrban és az Ő hatalmas erejében” (Efézus 6:10). Amikor a félelem szelleme ólálkodik körülötted, ne reszkess, mint a nyárfalevél, inkább légy bátor, mint az oroszlán.

Az ördög azok ellen támad, akik a királyságát veszélyeztetik, akik az Úr dolgait végzik. Hogyan állhatunk ellen az ördög támadásának? Úgy, hogy magunkra öltjük Isten minden fegyverét, felvesszük a hit pajzsát, amellyel a gonosz minden tüzes nyilát kioltjuk, a Szent Szellem kardját, ami Isten beszéde (Efézus 6:13-17). Ezekre a fegyverekre csak úgy tehetünk szert, ha elegendő időt töltünk az Úrral.

Az Efézus 6:10 úgy kezdi a fegyverekről szóló értekezést, hogy „..legyetek erősek az Úrban [legyetek felhatalmazva a Vele való szövetségen keresztül]” Én ezt a mondatot úgy értem, hogy „legyetek erősek az Úrral való szövetségen keresztül”. Majd a 11 vers így folytatódik: „Öltözzétek föl az Isten minden fegyverét” Tehát csak azután tudod a megfelelő fegyverzetet magadra ölteni, ha már megerősítetted az Úrral való szövetségedet.

Ami engem illet, megtanultam, hogy minden nap több órát töltsek el a mennyei Atyámmal való személyes kapcsolatban. Az Úr világosan kijelentette számomra, hogy nem lehet sikeres keresztény életem és szolgálatom, ha nem adom át magamat száz százalékosan Neki.

Ha győztes akarok lenni, nincs más választásom; az Úrral való szövetségben kell napi több órát töltenem, mivel ez az én elhívásom. Lehet, hogy az Úr tőled nem ezt várja el. Lehet, hogy csak napi egy órát kér, vagy csak harminc percet reggel és harminc percet este. Lehet, hogy többet, lehet, hogy kevesebbet. Az időtartam személyenként változó. De lényegtelen, mennyi időt kell szánnod az Úrral való együttlétedre, ha nem vagy hajlandó ezt az áldozatot meghozni, felejtsd el a sikeres és győzelmes keresztény életet. Persze így is eljuthatsz a Mennybe, hiszen a Bárány a te nevedet is felírta az Élet Könyvébe. Az üdvösséged alapja nem a szövetség, hanem Jézus vére. De egész földi életedben szenvedés vár rád.

Meg kell tanulnunk – neked is és nekem is – hogy csak az Úr jelenlétében részesedhetünk az Ő erejében.

Fordította: Berényi Irén