2015. augusztus 24., hétfő

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Jól van, hű szolgám! - 8. nap

Egy ismert evangélista testvére, akit hívjunk Samnek, egyszer viccesen elmagyarázta, ő miért nem evangélista lett, mint a testvére, hanem földműves. Elmondta, hogy a testvére egyszer a mezőn imádkozott, amikor az égbolton feltűnt két lángoló betű: "PK". Amikor megkérdezte az Urat, hogy mit jelent ez, az Úr így válaszolt: "Prédikáld Krisztust!" Később Sam is kiment ugyanarra a mezőre, és a lángoló PK betűk neki is megjelentek. Ő is megkérdezte az Urat: "Uram, ez azt jelenti, hogy engem is arra hívtál el, hogy prédikáljam Krisztust?" "Nem, Sam - válaszolta neki az Úr - Azt akarom, hogy te plántálj kukoricát!"

Jóllehet ezt a történetet inkább csak viccnek szánta, mélységes tanítás van benne: Sam nem prédikálta Krisztust tömegeknek, mint a bátyja, de az Úr földművesként őt is használta. Mivel befolyásos szereplője lett az üzleti életnek, olyan emberekkel tudta megosztani az evangéliumot, akik soha nem mentek volna el meghallgatni a testvére prédikálását.

Akár teljes idejű szolgálatra hívattál el Isten országában, akár az Úr nagyköveteként az üzleti világban, tudományos vagy kormányzati körökben vagy akár a médiában veszel részt, az alapelvek ugyanazok, és a végén a jutalom is ugyanaz lesz, ha hűséges maradsz. Adja az Úr, hogy engedelmesek legyünk bármilyen területre is hív minket el, hogy a végén ezeket a szavakat halljuk a szájából: "Jól van, jó és hű szolgám!" (Máté 25:21)

Daniel Kolenda vagyok, és arra bátorítalak, hogy élj, mielőtt meghalsz!