2015. augusztus 14., péntek

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Szereted Jézust? - 3. nap

A János evangélium 21. fejezetében, miután Jézus feltámadt a halálból, Pétert a régi munkájának gyakorlása közben találta - halászott. Amikor reggeliztek a parton, Jézus a halakra mutatva ezt kérdezte Pétertől: „Simon, Jóna fia, jobban szeretsz-e engem ezeknél?” „Igen, Uram - válaszolta Péter, te tudod, hogy szeretlek!” Ekkor Jézus így válaszolt: „Legeltesd az én bárányaimat!” (János 21:15).

Figyeljétek meg, Jézus nem azt mondta: „Péter, szereted az én bárányaimat? Akkor legeltesd őket!” Hanem ezt kérdezte tőle: „Péter, szeretsz engem?” Péter bárányok felé való szolgálatát elsősorban nem a bárányok, hanem a Krisztus iránti szeretete kellett, hogy motiválja!

Sok ember szíve csordultig van könyörületességgel egy bizonyos embercsoport, egy ügy vagy egy szükség felé. Ezek gyakran Istentől kapott terhek, amik nagyszerű motiváló erők lehetnek. De van egy motiváció, aminek felül kell múlnia minden egyéb motivációt, még a szegények megsegítésére vagy a világ megjobbítására irányuló törekvéseket is. Az igazi kérdés tehát ez: SZERETED JÉZUST?

Ha ez a Krisztus iránt érzett szeretet uralja az életünket, akkor ez megtisztít minden más motivációt, és vonzani fogja Isten áldását és támogatását. Az iránta érzett szeretetünk arra indítja Istent, hogy ezt a szeretetét rajtunk keresztül árassza ki az elveszett és haldokló világra.

Barátom, vizsgáld meg a szívedet és a szolgálatodat még ma, és halld meg a Mester szavát, amint tőled is ugyanazt kérdezi, mint Pétertől: Jobban szeretsz engem ezeknél?

Daniel Kolenda vagyok, és arra szeretnélek bátorítani, hogy élj, mielőtt meghalsz!