2015. augusztus 26., szerda

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Szabadíts meg minket a gonosztól 4.

7. Testi betegségeket okozó szellem

Az ördög vakságot és némaságot is okoz. „Akkor egy vak és néma démonizáltat hoztak ő eléje; és meggyógyította azt, annyira, hogy a vak és néma, beszélt és látott. (Mát 12,22)

Természetesen nem minden vak és néma embert szállt meg a gonosz. Némelyek látóideg nélkül születtek, vagy születésüktől fogva rendellenesen működik a gégéjük. Viszont sokan azért lettek vakok és némák, mert megkötözte őket a gonosz szellem.
Láttam olyan néma embert, akinek az esete annyira súlyos volt, hogy az orvosok feladták még a gyógyulás reménységét is. Amikor azonban Jézus nevében imádkoztam érte, a nyelve megoldódott és újra beszélni kezdett. Egy olyan emberről is tudok, aki vak volt. Egyáltalán nem volt reménye arra, hogy visszanyerje látását. Mihelyt a gonosz szellemet kiűzték belőle, nyomban visszakapta látását.

A süket szellemmel kapcsolatban ezt mondja a Biblia: „Jézus pedig, mikor látta, hogy a sokaság még inkább összetódul, megdorgálta a tisztátalan szellemet, mondván néki: Te néma és siket szellem, én parancsolom néked, menj ki belőle, és többé belé ne menj!" (Mk 9,25)

Persze vannak olyanok, akik dobhártya nélkül születtek, vagy éppen beszakadt a dobhártyájuk. Azonban léteznek emberek, akik a süket szellemek miatt nem hallanak. Ha ezeket a szellemeket Jézus nevében kiűzik, a hallás csodálatosan és azonnal helyreáll.

A Biblia szerint az ördög mindenféle betegséget okozhat.
„A názáreti Jézust, mint kente fel Őt Isten Szent Szellemmel és hatalommal, ki széjjeljárt jót tévén és meggyógyítván mindeneket, kik az ördög hatalma alatt voltak; mert az Isten volt ővele. “ (ApCsel 10,38)

Az ördög által okozott betegségek időszakosan kezelhetők gyógyszerekkel vagy műtéti beavatkozással. Az alaposabb kezelés azonban az, ha ima által kiűzzük a gonosz szellemet. Az egészség természetes módon helyreáll, mihelyt kiűzik a gonosz szellemeket.

8. Az ördög személyisége

Szabadelvű teológusok nem ismerik el, hogy az ördögnek van személyisége. A gonosz létezését a társadalmi szerkezet, a rossz politika és az anyagi javak egyenlőtlen elosztásának rovására írják. Ez a gondolat fényévnyi távolságra van a Biblia tanításaitól. Ha állításuk igaz, akkor miért növekszik minden évben az öngyilkosságok száma éppen a skandináv országokban, a széles körű szociális szervezettség ellenére? És mit mondjunk a kommunista országokról, amelyek azt állítják, hogy egyenlően osztják el a javakat? Vagy az Egyesült Államokról, ahol az anyagi javak bőségével dicsekednek?

A gonoszság jelen van a Földön, nem azért, mert rossz a társadalmi szerkezet, vagy egyenlőtlen a javak elosztása, hanem mert létezik a sátán, aki minden gonosz forrása. Ahol a sátán megjelenik, ott mindig követi őt a sokféle álarc mögé rejtőzködő gonoszság is.

Az Ószövetségben Ádám beleesett a Sátán csapdájába. Jób is belekerült a nyomorúság vermébe, és Dávid is áldozatul esett a kísértésnek. Az Újszövetségben a sátán megkísértette Jézust, bement Iskáriótes Júdás szívébe is, és rávette, hogy elárulja Jézust. Az apostolok, Péter, Pál és Jakab ismételten figyelmeztetnek minket a Gonosz munkájára. „Józanok legyetek, vigyázzatok; mert a ti ellenségetek, az ördög, mint ordító oroszlán szertejár, keresvén, kit elnyeljen. Akinek álljatok ellen, erősek lévén a hitben, tudva, hogy a világban lévő atyafiságotokon ugyanazok a szenvedések telnek be.“ (lPét 5,8-9) „Mert nem vér és test ellen van nékünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság szellemei ellen, melyek a magasságban vannak. “ (Ef 6,12) „Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek. “ (Jak 4,7)

Eddig az ördög és követői munkáját tanulmányoztuk, de nem ez minden, amire szükségünk van. Imában és hitben álljunk ellene az ördögnek és követőinek, akik szakadatlanul az életünkre törnek. Űzzük ki a démonokat, ha bajt okoznak a környezetünkben és családunkban.