2015. augusztus 20., csütörtök

Daniel Kolenda: Élj, mielőtt meghalsz! - Mindnyájan elhívottak vagyunk - 7. nap

Az évszázadok során az egyházban megtörtént egy szétválás, amely a hívőket két csoportra osztotta: „klérusra” és „laikusokra”. Ez az egyházon belüli szolgálatok tekintetében létrehozott egy hierarchikus elképzelést, amely a laikusok szolgálatát megkülönböztette a klérus szolgálatától. Ennek következményeként létrejött egy fogyatékos rendszer, amelyben a hivatalos szolgálók - akik kisebbségben vannak az egyházban - maguknak követelik a szolgálat munkájának a nagy részét. Eközben a Krisztus teste többi részének - a hatalmas, túlnyomó többségnek - azt tanítják, hogy ők nincsenek feljogosítva a szolgálatra, ilyen módon lefokozva őket szemlélődő tömeggé.

De amikor az Efézus 4 beszél az apostolok, próféták, pásztorok, tanítók és evangélisták szerepéről, a mai egyház gyakorlatától alapvetően eltérő elképzelés körvonalazódik ki. Az újszövetségi minta az Efézus 4:12 alapján az, hogy az öt szolgálati ajándék Krisztus testét azzal szolgálja, hogy felkészíti a szenteket a szolgálat munkájára. Vagyis, ha Krisztus testét egy focicsapathoz hasonlítjuk, akkor az öt szolgálati ajándékkal szolgálók a trénerek, akik a csapatot segítik, hogy felkészülten futhassanak ki a pályára a győzelemért. Az igazi szolgálók és Isten országának nagykövetei a világban, az igazi játékosok a pályán azok a száz és százmilliók, akiket Jézus vére megmosott, és akik a Krisztus testét alkotják.

Barátom, Isten akarja használni azokat az ajándékokat, talentumokat és elhívást, amit adottneked, hogy befolyással legyen a világra! Ezért ma, bárhol is legyél, használd a lehetőségeidet arra, hogy terjeszd az Isten országát, és hozz dicsőséget Isten nevére!

Daniel Kolenda vagyok, és arra szeretnélek bátorítani, hogy élj, mielőtt meghalsz!