2015. augusztus 12., szerda

David Yonggi Cho - Az Úr imája - Szabadíts meg minket a gonosztól 2.

3. Tisztátalan szellem

Legelőször is vannak tisztátalan szellemek. A Biblia azt állítja róluk: „És Jézus elszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat adott nékik a tisztátalan szellemek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erőtlenséget." (Mát 10,1)

Nézzünk csak körül: a szellemi szenny, bujaság, erkölcstelenség árasztja el a világot. Vészjelzésként hallgattam meg nemrég a következő történetet: azt mondják, hogy a koreai felső osztály bárjaiban az emberek gátlástalanul átadják magukat a szeszes italnak és a szexnek; még nappal is erkölcstelen, trágár és feslett módon viselkednek. Ha meg nem állítják a gazdag és befolyásos emberek feslett, romlott és korrupt életmódját, akkor ez a magatartás járványként fog elterjedni, és feldúlja az egész országunkat.

Honnan jön az ilyen erkölcsi romlottság és bujaság? A háttérben munkálkodó gonosz szellemektől. A tisztátalan szellemek elpusztítják az otthonokat, a társadalmat és az egyes embert is a fesletséggel és az erkölcstelenséggel. Nem tudjuk megvédeni gyermekeinket attól, hogy a partjait átlépő folyóként áradó gonoszság be ne szennyezze őket, amíg ki nem űzzük a tisztátalan szellemeket Jézus Krisztus nevében, és így meg nem újul, és meg nem tisztul az otthonunk és társadalmunk légköre.

Az egyháznak fel kell kelnie, és meg kell kötöznie hittel és imával ezeket a tisztátalan szellemeket, mert ezt nem lehet elvégezni puszta emberi képességgel és erővel.

4. Gonosz szellem

A gonosz szellemek lázadóvá teszik az embereket. Űzik-hajtják őket, az irigység és a féltékenység áldozataivá teszik őket; ez pedig pusztító tudathasadást okoz az emberek elméjében. Saul királyon is volt egy ilyen gonosz szellem: „És az Úrnak szelleme eltávozott Saultól, és gonosz szellem kezdte gyötörni őt, mely az Úrtól küldetett.“ (lSám 16,14)

Ha Hitlert nem szállta volna meg egy gonosz szellem, soha nem kezdett volna háborút, és nem mészárolta volna le emberek millióit. Németországban egyszer azt hallottam, hogy Hitler a magánrepülőgépe padlószőnyegét olyan darabokra tépte, mintha éles késsel lett volna szétvagdosva. Azt mondták nekem, hogy Hitler egy rohamában a körmével szakította szét a szőnyeget. Azt is mesélték, hogy az ebédlőasztalát is súlyosan megrongálta a körme karcolásaival. Egy gonosz szellem okozta megszállottságában Hitler feldúlta Európát, és lemészárolt hatmillió zsidót.

A Népek Templomának nevezett csoport tömeges öngyilkossága egy olyan másik esemény, ahol egy okkult embert megszállt a gonosz szellem. Jim Jones, a csoport vezetője meggyőzött körülbelül 900 embert, hogy igyák meg a cianidot tartalmazó üdítőt. Micsoda szörnyű és kártékony vége lehet az eretnekségeknek és a furcsa tantételeknek!
A kormányzati szerveknek szigorúan meg kell vizsgálniuk ezeket a tanításokat, és gyökerestől ki kell irtaniuk az emberek érdekében. Ki garantálja azt, hogy ilyen esemény nem fog újra megtörténni?

Az Újszövetség utal olyan gonosz szellemekre is, akik őrültségbe kergetik az embereket. „Az est beálltával pedig hozzávittek sok démonizáltat, és egy szóval kiűzte a tisztátalan szellemeket és meggyógyított minden beteget.“ (Mát 8,16)

Nem volt a történelemben még egy olyan időszak, amikor a gonosz szellemek ennyire uralkodóvá váltak volna, mint most. Az elmegyógyintézetek az egész világon tele vannak páciensekkel. A különböző országokból hozzánk érkezett levelek megerősítik azt, hogy súlyos problémával, állunk szemben. A városiasodás, az iparosodás növekedésével az emberek egy gép alkatrészének érzik magukat. Szenvednek a szellemi sivárságtól, ugyanakkor nyögnek az értelmi terhek súlya alatt. A gonosz szellemek ebből tőkét kovácsolnak, gyorsan behatolnak a hitetlen emberekbe, s magukkal hozzák a nyugtalanságot, ingerlékenységet, kiábrándultságot és frusztrációt. Előidéznek akár tudathasadást is. Mennyire hálásak lehetünk mi keresztények azért, hogy ellent tudunk állni az ellenségnek, amikor megpróbál felülkerekedni rajtunk.