2012. július 31., kedd

Kenneth Hagin - Bibliai hit - A kételkedés Isten áldásainak a legnagyobb tolvaja 4.


Volt egy nyolc-kilenc éves kislány, akinek a térde emberfej nagyságúra duz­zadt, és teljesen mozgásképtelen volt, úgy, hogy vinni kellett. Reumás láz gyötörte, izületei megdagadtak, szíve is nagyon súlyos állapotban volt. Több kór­házban kezelték már, és azt mondták, valószínűleg nem fog sokáig élni és so­hasem fog tudni járni. Szolgáltam felé már azelőtt is, de semmi sem történt a körülöttünk levő nagy hitetlenség miatt. Az Úr tudta, hogy hol a hitetlenség és elválasztott attól. Nehéz úgy imádkozni a betegekért és cselekedni az Úr pa­rancsát, ha a körben állók hitetlenséget lehelnek a tarkódra.
Aznap este tehát szolgáltam a kisgyermek felé. Nem kérdeztem meg a szüleit, keresztények-e, de később megtudtam, hogy római katolikusok. Közöltem ve­lük, hogy kiűztem azt a szellemet, amely fogva tartotta a gyermeket, és rövide­sen sokkal jobban lesz, sőt járni fog. Mielőtt az istentiszteletnek vége lett, mindez meg is történt; járt.
A következő évben a gyermek szülei meglátogattak a gyermekkel együtt. Bi­zonyságot tettek arról, hogy a kislányuk valóban meggyógyult. A kórházban kb. háromszor ismételték meg a vizsgálatokat, mert pontos feljegyzést akartak készíteni. Tudták, hogy ezúttal csodát látnak: a szíve tökéletes volt és a gyer­mekjárt.
Az édesanya elmondta, hogy kislányuk gyógyulása után férjével együtt mind­ketten újjászülettek. Római katolikusok voltak, de átmentek egy protestáns gyülekezetbe, mert azt gondolták, minden protestáns gyülekezet hisz az isteni gyógyulásban. Bizonyságot akartak tenni gyermekük gyógyulásáról, de amikor megpróbálták, majdnem kidobták őket. Ezután egy teljes evangéliumi gyüleke­zetbe mentek, és azóta is oda járnak. A kételkedés megfosztotta egész Názáret városát mindattól, amit Isten akart nekik adni, és képes arra, hogy téged is ugyanúgy kifosszon.
Máté 17,14-20:
És amikor a sokasághoz értek, egy ember jött hozzá, térdre esvén őelőtte és mondván: Uram, könyörülj az én fiamon, mert holdkóros és kegyetlenül szenved; mivelhogy gyakorta esik a tűzbe, és gyakor­ta a vízbe. És elvittem őt a te tanítványaidhoz, és nem tudták őt meggyógyítani. Jézus pedig felelvén mondta: Óh hitetlen és elfajult nemzetség! Vajon meddig leszek veletek? Vajon meddig szenvedlek titeket? Hozzátok őt ide nekem. És megdorgálta őt Jézus, és kiment belőle a démon; és meggyógyult a gyermek azon órától fogva. Ek­kor a tanítványok magukban Jézushoz menvén, mondták neki: Mi miért nem tudtuk azt kiűzni? Jézus pedig mondta nekik: A ti hitet­lenségetek miatt.
Máté 10,1:
És előszólítván tizenkét tanítványát, hatalmat adott nékik a tisztáta­lan szellemek felett, hogy kiűzzék azokat, és gyógyítsanak minden betegséget és minden erötelenséget.
Ha azt állítanám, hogy a tanítványoknak nem volt hatalmuk, hogy kiűzzék a démonokat, ezzel Jézust tenném hazuggá, mivel Ő azt mondta, hogy adott ne­kik hatalmat a démonok felett. S amikor megkérdezték Őt a kudarcuk oka fe­lől, kiderült, nem az, hogy nem volt meg a megfelelő erejük.