2015. február 9., hétfő

Rodney H. Browne - MERT ÉN TUDOM AZ ÉN GONDOLATAIMAT, AMELYEKET ÉN FELŐLETEK GONDOLOK

Mert Én tudom az Én gondolataimat, amelyeket Én felőletek gondolok, azt mondja az Úr; békességnek és nem háborúságnak gondolata, hogy kívánatos véget adjak néktek. 12 Akkor segítségre hívtok Engem, és elmentek és imádtok Engem, és meghallgatlak titeket. 13 És kerestek Engem és megtaláltok, mert teljes szívetekből kerestek Engem. Jeremiás 29:11-13

Istennek az Atyának békességes gondolatai és tervei vannak velünk. Az itt "békességnek" fordított szó a következőt jelenti: békesség, jólét, boldogság, jóakarat, pihenés, biztonság, egészség és prosperitás.

Istennek NINCSENEK gonosz tervei. Az ördög az, aki gonoszságot tervez az emberiség ellen. Isten olyan elkötelezettséget vár el tőlünk, amelyben TELJES szívünkből keressük Őt, imádkozunk Hozzá, és segítségül hívjuk az Ő nevét. Ezután az Úr megígéri, hogy meghallgat bennünket és válaszol nekünk. Vagy az ördög számunkra készített terveit választjuk, vagy Istenét. Isten tervei jóléttel, békességgel, reménnyel és az ígéretek beteljesedésével járnak. Bármin megyünk is keresztül, tudjuk, hogy Isten fogja kimondani az utolsó szót, és az Ő jó terveit számunkra MINDENKÉPPEN siker fogja koronázni!

Boldog ember az, aki nem jár gonoszok tanácsán, bűnösök útján meg nem áll, és csúfolódók székében nem ül. Zsoltár 1:1

Követheted Isten tervét az életedre, de hallgathatsz istentelen emberek tanácsaira és ötleteire is. Isten terve reményteljes jövőt foglal magába, azonban az emberi tervek sehova nem vezetnek. A döntések, amelyeket az életünkkel kapcsolatban hozunk, nemcsak a földi életre vannak kihatással, hanem az örökkévalóságra is. Istennek már van egy elkészített útja és terve a számodra, amely életre és áldásba vezet, hogyha azt választod.

Örülnek és örvendeznek majd mindazok, akik Téged keresnek; azt mondják mindenkor: Magasztaltassék fel az Úr, akik szeretik a Te szabadításodat. 18 Rólam is, noha én szegény és nyomorult vagyok, az én Uram visel gondot. Te vagy segítségem, szabadítóm, oh Istenem, ne késsél! Zsoltár 40:17-18

Nem számít, hogy jelenleg milyenek a körülményeid, az Úr gondolkodik rólad, és jókat tervez felőled.

És hittek az Ő beszédeinek, és énekelték az Ő dicséretét. 13 Hirtelen elfeledék cselekedeteit; nem várák az Ő tanácsát! Zsoltár 106:12-13

Adnunk kell Isten tervei számára időt, hogy kibontakozhassanak. Vannak, akik az egyik pillanatban dícsérik Istent, a másikban pedig elfelejtik, hogy mit ígért az Úr nekik, és a saját fejük után mennek. El kell hinnünk Isten velünk kapcsolatos ígéreteit, és nem szabad feladnunk vagy félrevezettetnünk. Csak a hit és a türelem gyakorlói öröklik az ígéreteket.

Sok gondolat van az ember elméjében; de csak az Úrnak tanácsa áll meg. Példabeszédek 19:21

A-tól Z-ig megtervezheted az életedet, de semmi garancia nincs arra, hogy azok a tervek meg is fognak valósulni. Ha Isten tervét követed, biztos lehetsz abban, hogy azok mindenképpen beteljesednek.

Megesküdött a seregeknek Ura, mondván: Úgy lészen, mint elgondolám, úgy megy véghez, mint elvégezém. Ézsaiás 14:24

Isten tervei MEG FOGNAK valósulni. Választanod kell, hogy vagy elfogadod Isten tervét az életedre és sikeres leszel; vagy a magad útját járod, és kudarcot vallasz.

És elfogyatkozik az Égyiptomiak szelleme őbennük, és az ő tanácsát elnyelem, és tudakoznak a bálványoktól, szemfényvesztőktől, halottidézőktől és jövendőmondóktól. Ézsaiás 19:3

Mindenki, aki Isten ellen harcol és inkább az ördögtől és annak ügynökeitől kér útmutatást, teljes kudarcot fog vallani. Isten összezavarja ellenséged terveit.

De ők nem tudják az Úr gondolatait és nem értik az Ő szándékát, hogy összegyűjti őket, mint a kévét a szérűre. Mikeás 4:12

Mindenki Isten elé fog állni és rá lesz utalva az Ő irgalmára. Az Úr azért küldte el Jézust, hogy Istennek teljes haragját, amit a bűnösök megérdemelnek, magára vegye, hogy számunkra az Úr irgalmat adhasson. Ahogy a kévéket szétválogatják aratás után, hogy a kalászokat meghagyják, a konkolyt pedig kidobják, ugyanúgy az egész emberiség Isten elé fog állni, és vagy felvétetik az Ő országába vagy kizáratik a pokolba, a lángok közé, amely soha nem alszik ki.

Tudjuk pedig, hogy azoknak, akik Istent szeretik mindent javukra van, mint akik az Ő végzése szerint hivatalosak. Róma 8:28

Amikor mi, az elhívottak az Úr tervei és céljai szerint együtt munkálkodunk Istennel, hogy betöltsük azt a célt, akkor Ő is velünk fog munkálkodni, terveinket jóra fordítja és utunkat egyenessé teszi. Lehet, hogy az ördög megpróbál majd megtámadni és zaklatni, de megállítani, illetve Isten terveit megakadályozni nem fogja tudni, mert te hűségesen követed azt a tervet. Isten céljai a számodra meg fognak valósulni. Az Úr úgy fogja intézni a dolgokat, hogy minden körülmény az Ő számodra készített tervei szerint alakuljon és ahhoz igazodjon. Keresd meg, mi Isten terve a számodra. Bízz Benne, kövesd Őt, és sikeres leszel.