2015. február 16., hétfő

Joyce Meyer - Alakíts ki isteni szokásokat

„Vegyétek tehát szívetekre és lelketekre e szavaimat, és kössétek jelül a kezetekre, és legyen homlokkötőül a szemetek fölött.
Tanítsátok meg rájuk fiaitokat, beszélj róluk, amikor otthon ülsz, amikor úton jársz, amikor fekszel, és amikor fölkelsz.
Írd föl őket házad ajtófélfáira és kapuidra, hogy hosszú ideig éljetek ti és fiaitok azon a földön, amelyről megesküdött az ÚR atyáitoknak, hogy nekik adja, amíg csak ég lesz a föld fölött.” 
5Mózes 11:18-21

Isten iránymutatására várni minden egyes nap – ez olyasvalami, ami nem jön magától, eleinte rá kell venned magad, de gyakorlással természetessé válik, hogy ezzel kezdődik a napod. Új szokásokat kialakítani következetességgel lehet. Istent keresni reggelenként, ez hamarosan olyasvalamivé válik az életedben ami nélkül nem tudsz majd meglenni.

Amikor Isten azt akarta,hogy az emberek emlékezzenek valamire, azt mondta nekik, hogy írják le. Lehet, hogy a házadban körös körül „Keresd Istent!” emlékeztető cédulákat kell kitenned, azért hogy véghezvidd szándékodat,de légy következetes abban, hogy a napodat Isten keresésével kezded, mert akkor bármerre jársz, eredményes leszel (lásd Józsué 1:7-9).

Fordította: Diana En Arnoud Jan és Antal Orsolya