2015. február 25., szerda

Joyce Meyer - Kegyelmed éltet - Bevezető 2.

Ha valóban elfogadjuk, hogy Isten az életünk ura, semmi rossz dolog, ami velünk történik, nem fog elbátortalanítani és megszomorítani bennünket. Tudjuk, hogy ezeken a negatív dolgokon keresztül Isten az ő saját tervét valósítja meg az életünkben. Ne azzal büszkélkedjünk, hogy mi mit cselekszünk az Úrért, hanem azzal, amit Ő cselekszik az életünkön keresztül.

Meg kell tanulnunk, hogy egész életünket odaszánjuk az Úrnak, bízzuk Rá magunkat mindenben és mindenért, ne a bennünk élő hitre támaszkodjunk, hanem az Ő hatalmas kegyelmében bízzunk. Elismerem, hogy a hit nagyon fontos, de a hit is kegyelemből van, ajándékként kapjuk. Az életünk nem a képességeinken, munkánkon, tehetségünkön múlik, sokkal inkább azon, hogy Isten hajlandó végtelen hatalmát arra használni, hogy valamennyi szükségünket kielégítse, méghozzá ingyen. Ez a kegyelem.

Ha bármilyen szükségben is vagy ma – ki ne lenne – arra buzdítalak, hogy tedd ezt le az Úr elé. Jó dolog az, ha az embernek vannak az életével kapcsolatos tervei, vágyai, álmai, az is nagyon jó, ha vannak olyan dolgok, amelyek miatt hiszel Istenben, de most azt javaslom, tedd ezeket félre egy pillanatra. Arra az időre, amíg ezt a tanulmányt olvasod, szabadítsd meg magad attól a gondolattól, hogy a saját erődből és meggyőződésedből akarj elérni valamit. Inkább dőlj hátra, lazíts és csak az Úrban bízzál. Engedd át Neki az életedet, és meglátod, milyen dinamikus erő járja át az életedet csupán azáltal, hogy megnyitottad magad és befogadtad az Ő kegyelmét. Meg vagyok győződve arról, hogy az egész életfelfogásodban hatalmas változás áll be e tanulmány hatására, és már nem akarsz visszatérni a régi életformádhoz.

Fordította: Irén Berényi