2013. augusztus 1., csütörtök

David Wilkerson - Az Újszövetség szabadító hatalma 4.

EZ ÁTVEZET MINKET A MAI NEMZEDÉKHEZ.

Isten népe ma újra szolgaságban él. A kívánságok rabja, a bűn uralkodik rajta. Úgy hiszem, hogy a nép sóhajtozása és nyögése az égig ér. Isten pedig még egyszer nyilvánvalóvá teszi új szövetségét.
Egyiptomból Isten kevesebb, mint 3 millió ember kiáltásait hallotta. Követői egy viszonylag kis területen, a Gósen földjének nevezett vidéken laktak. Ma pedig ugyanazok a kiáltások a föld minden tájáról, sok millió hívő szívéből szállnak fel Istenhez. Éppúgy, ahogyan az izraeliek Egyiptomban, ezek a hívők is évről évre rabszolgák maradnak, kívánságaik foglyaként. A kívánság a hajcsárjuk, és az ájulásig gyötri őket. Napról napra így kiáltanak: „Ó, Uram, szabad leszek-e valaha? Mit tegyek, hogy megszabaduljak ezektől a láncoktól? Imádkozom, böjtölök, tanulmányozom az írásokat, mégsem vagyok képes legyőzni kötelékeimet. Hol az az erő, amely megszabadít engem tőlük?”
Valószínűleg sokan megadják magukat a bűneiknek, mintha legalábbis életre szóló harca ítéltettek volna, amelyben sosem győzhetnek. Vannak, akik reményvesztetten teljesen átadják magukat a vágyaiknak, és meg vannak győződve arról, hogy ők mindent megpróbáltak, de Isten nem segített nekik, ezért elbuktak. így érvelnek: „Mindenki azt mondta nekem, hogy elnyerhetem a Szentlelket. De sohasem történt meg.”
Szeretteim, Isten előre látta azt a gonosz kort, amelyben élünk. Mivel mindentudó, azt is tudta, hogy túlárad a paráznaság, és az utolsó napokban a nép közül sokan elbuknak. Ezért már a kezdet kezdetén elhatározta, hogy szabadulást készít számunkra.