2016. április 28., csütörtök

Joseph Mattera - Hogyan nevelnek a keresztény szülők visszacsúszott gyerekeket 2.

Sok szülő inkább otthon marad a dolgozó házastársával, vagy nem tud alkalmakra járni.

Vannak szülők, akik nem vesznek részt vasárnapi Istentiszteleteken, ha a házastársuk sem, mert túl sok nyűg egyedül a gyerekeket alkalomra vinni! Az ilyen szülők ráteszik egy olyan pályára a gyerekeiket, hogy csak akkor szolgálják Istent, amikor az nekik kényelmes, és emiatt langyos keresztény lesz belőlük, amire Jézus azt mondta, hogy kihányja őket (Jelenések 3:14-16!)

Sok szülő kompromisszumokkal teli életet él otthon.

Sok szülő rendszeresen istentelen televíziós programokat néz, istentelen világi zenét hallgat, rasszista vagy piszkos vicceket mond és csúnya beszédet használ a gyerekei előtt az otthonuk határain belül. Majd vasárnap elmennek a gyülibe és nagyon szellemi módon viselkednek. Ez a kettős magatartás a gyerekeket képmutatóvá teszi és megvetik Istent, a gyülekezetet és a kereszténységet is!

Sok szülő nem megfelelően felügyeli a gyermekét.

Sok szülő megengedi, hogy tv, komputer, fülhallgató legyen a gyerekszobában, és hogy a gyerekük tinédzserként randevúzgasson! Következésképpen ezeknek a szülőknek halvány fogalmuk sincs, hogy a gyerek mit néz és hogy kivel vannak kapcsolatban személyesen vagy kivel csetelnek a Facebookon. A felügyelet nélkül hagyott gyerekeket a világ 60-80 órán át oltja hetente, amit a heti egy óra Istentisztelettel nem lehet kompenzálni! Lehet, hogy ezek a gyerekek olyan pályára kerülnek, ahol nincs kontrol és az sms, közösségi háló, videó játék vagy pornográfia függővé válnak.

Sok keresztény szülő negatívan beszél a gyülekezetről és a gyülekezet vezetéséről a gyerekei előtt.

Sok szülőnek van olyan rossz szokása, hogy rossz dolgokat mondanak a pásztoraikról és a gyülekezetükről vagy éppen kritizálják a többi keresztényt. Ez kritikus szellemet helyez a gyerekekbe, ami azt eredményezi, hogy a gyülekezeti tagokat képmutatóknak fogják tartani! Ezek a gyerek olyan pályára lépnek, hogy mindent, ami gyülivel kapcsolatos megkritizálnak, ami azt eredményezi, hogy távol maradnak a gyülekezeti alkalmaktól.

Sok apát jobban érdekli sport, mint az Istenkeresés.

Sok apát ismerek, akik kiabálnak és ujjonganak a focimeccs alatt és letargikus állapotba kerülnek, amikor imára, gyülekezetbe való járásra vagy éppen Isten szolgálatára kerül sor. Ismerek egy olyan pásztort is, aki még az Istentiszteletek hosszát is megkurtította a futball időszak alatt, hogy hazamehessen megnézni a focimeccseket vasárnap délután! Jézus azt mondta nekünk, hogy ahol a kincsed ott a szíved is. Ezért, amikor a szülők azt mutatják, hogy jobban érdekli őket valami, mint Isten vagy éppen jobban értékelnek valamit, mint Istent a gyerekeik jó úton vannak afelé, hogy azt gondolják Isten nem érdemes a szenvedélyükre, idejükre vagy éppen a figyelmükre!

Charisma magazine Fordította: Nagy Andrea