2021. május 2., vasárnap

Németh Sándor - Démonok, szabadulás 1.

Nagyon sok kereszténynek alapvető megújulásra van szüksége! Nem szabad szétesni, sőt! Az idő nagyon rövidre van szabva. Kár lenne azokért a keresztényekért,akik eddig keresztény életet éltek, de átmennek testbe. Nagyon fontos, hogy ez meg legyenakadályozva!

Egy rendkívül terhes, démonizált közegben élünk. Nem tudják az emberek, hogy miért romlanak meg a kapcsolataik, miért romlik meg a házasságuk, miért van romlás, bomlás az életükben. Sok olyan dologgal küszködnek a keresztények, amelyeknek nem tudják az okát. Varázslásról, Jézabel szelleméről is lesz szó. Nagyon sok embert az átkok akadályoznak meg, hogy élvezzék a keresztény életben Isten javait!

Márk 1:21 Ezután bementek Kafarnaumba; és szombaton mindjárt a zsinagógába ment, és tanított.
Márk 1:22 Tanítása felzaklatta őket, mert nem úgy tanított, mint az írástudók, hanem mint akinek hatalma van.
Márk 1:23 Éppen ott volt a zsinagógában közöttük egy tisztátalan szellemben lévő ember, és így kiáltozott:
Márk 1:24 Mi közünk hozzád, Názáreti Jézus?! Azért jöttél, hogy a kárhozatba taszítsminket?! Tudom rólad, ki vagy: az Isten Szentje!
Márk 1:25 De Jézus ráparancsolt: - Némulj el, és menj ki belőle!
Márk 1:26 S miután megrázta őt a tisztátalan szellem, hangos kiáltozás közepettekiment belőle.
Márk 1:27 Valamennyien annyira megdöbbentek, hogy egymástól kérdezgették: - Mi ez? Új tanítás, amely által akkora hatalommal rendelkezik, hogy parancsol a tisztátalan szellemeknek is, és azok engedelmeskednek neki?
Márk 1:28 Gyorsan elterjedt a híre mindenfelé, Galilea egész környékén.
Márk 1:29 Rögtön kijöttek a zsinagógából, és Simon és András házába mentek Jakabbal és Jánossal együtt.
Márk 1:30 Simon anyósa éppen lázasan feküdt, és azonnal szóltak az érdekében Jézusnak.
Márk 1:31 Ő odament hozzá, s a kezénél fogva felállította: erre elhagyta őt a láz, ésszolgálni kezdett nekik.
Márk 1:32 Estefelé, amikor már lenyugodott a nap, mindenféle beteget és démonizáltat vittek oda hozzá,
Márk 1:33 s az egész város összegyűlt az ajtó előtt.
Márk 1:34 Jézus pedig meggyógyított számos különféle betegségben sínylődőt, sok démont is kiűzött, és nem engedte megszólalni a démonokat, mert azok fölismerték Őt.
Márk 1:35 Kora hajnalban, amikor még sötét volt, fölkelt, kiment egy elhagyatott helyre, és ott imádkozott;
Márk 1:36 de Simon és a vele lévők keresni kezdték,
Márk 1:37 és miután megtalálták, így szóltak hozzá: - Mindenki téged keres.
Márk 1:38 Ő azonban így válaszolt: - Menjünk máshová, a közeli helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, hiszen ezért jöttem!
Márk 1:39 És elment, zsinagógáikban hirdette az Igét egész Galileában, és démonokat űzött.

Jézus földi szolgálatának első szakaszában történt ez az esemény, a Szent Szellemmel valóbetöltekezése után. Nem csupán egy történelmi eseményre szeretném felhívni a figyelmeteket,hanem arra, hogy Ő ma is gyógyít és démonoktól szabadítja meg az embereket. Ahogyan abban az időben, úgy ma is az emberek problémáinak döntő többségét démonok idézik elő. Ezeknek a természete nehezen felismerhető, ezért az emberek azonban nem így gondolják, mert materialista közegben élünk. Vagy emberekkel, vagy konkrét cselekedetekkel hozzák összefüggésbe a problémáikat. De ez nem bibliai nézet! Rendkívül fontos, hogy bibliai legyen a világnézetünk! Nagyon fontos, hogy újra megújuljon az idősebb keresztényekben a hit a szabadulásban. Nem tudnak keresztény emberré válni azok, akik nem szabadulnak meg démonoktól. Az idősebb keresztények pedig nem tudnak sikeresek lenni e nélkül! Isten tökéletes akarat pedig az, hogy sikeres keresztény legyél! Ennek előfeltétele, hogy erkölcsileg és szellemi területen is szabad legyél! Ne legyenek a testedben, lelkedben, szellemedben gonosz szellemek!

Mik a gonosz szellemek?

• Nem fizikai lények, szabad szemmel, érzékszervekkel nem lehet őket felfogni.

Ha nem vagy szabad a gonosz szellemektől, akkor irányítják a sorsodat. Az ember sorsát nem csak fizikai, emberi tényezők befolyásolják, hanem döntően inkább szellemi dolgok, szellemi erők. Nagyon sok ember nem látja ezeknek a domináns szerepét, ezért természetes dolgokkal hozzák kapcsolatba a problémáikat. A szegénység nem tud akkora kárt okozni az emberekben, mint a démonok. Jézus szolgálatának lényegi részét képezte a démonok kiűzése az emberekből. Nem csak betegeket gyógyított, hanem legalább annyi emberből kiűzött démonokat, mint ahány embert meggyógyított.

Ézsaiás 53:4 Pedig betegségeinket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá,

A bűn következménye nem csak a betegség, hanem a démonizálódás is. Ádám bűnei miatt az ember ki lett szolgáltatva a tisztátalan szellemi világnak. A keresztényeknek tudniuk kell, hogy egyetlen ember sem jön semleges területről. Mindenki érintve van a sátán területétől. Nincs olyan hitetlen ember, aki ne lenne a sátán uralma alatt. Valahol a betegséget, valahol az átkot, valahol a démonizáltság állapotát hozza létre. Jézus azért jött, hogy bűnbocsánatot adjon, majd a bűn következményeit is el akarja távolítani. A megtérés után már az egész megváltás jog szerint a tiéd. Nem gondolkodhatsz úgy, hogy nem vagy megváltva!

A szabadulásnak és a gyógyulásnak is az alapja a hit! Higgyél abban, hogy van benned egy új természet, amely nincs alárendelve a bűnnek, a betegségnek! El kell választanod az új természetedet a régitől és annak a következményeitől. Így tudsz szemben állni azzal, ami még a régihez tartozik.

Nagyon sok keresztény egyre passzívabb. Nem látják, hogy 2 összetevője van az egész állapotuknak, nem egységes. A régi ember ellen harcolni kell, az újat meg erősíteni kell, hogy fejlődni, növekedni tudjunk. Ha te egy személynek gondolod magad, akkor nem fogsz ezért tenni. Olyan ember leszel, aki nem műveli a kertjét, és elnyomja a gaz a jót a földjében. Ha nem műveljük magunkban a jót, akkor él a régi is és élősködik, elnyomja a jót. Sok kereszténynél ezt lehet látni. Ha ez tömegmértekben létrejön, akkor nem lesz bizonyság a gyülekezet a kívül valók számára. Egy megrekedt keresztény életet látnak. Látják, hogy ugyanolyan problémával küszködnek a keresztények, mint ők. Akkor meg miért térjen meg, miért térjen be az egyházba? A szabadságról, a démonmentességről, az áldásról, a bővölködésről, a sikerről, a győzelemről bizonyságnak kell lennünk, mert így látnak az emberek a gyülekezetben perspektívát. Így akarnak csatlakozni a közösséghez. De amikor romlott, korrupt keresztények ülnek a székeken, unatkoznak, és látni, hogy nincs bennük mennyei látás és tűz, akkor ez csüggesztő hatással van az emberekre.

Róma 2:24 hiszen „az Isten nevét miattatok káromolják a nemzetek között”, amint meg van írva.

Egy keresztény ember vagy akadályozza az embertársait a megtérésben vagy katalizátora annak. Te milyen ember vagy? Nézd meg magad reálisan! Madárijesztő vagy, vagy pedig olyan gally a szelíd olajfán, amin kedvvel raknak fészket a madarak? Vonzóvá kell tenni a gyülekezetbe való járást! Előbb-utóbb ki fogják váltani Istennek a haragját és ítéletét a passzív keresztények, ha nem térnek meg! Nem tűri el az egyházban lévő korrupciót, a bűn szeretetét. Természetfölötti módon be fog avatkozni. Istenfélelemmel munkáljuk az üdvösségünket! Csinálj az életedben egy tavaszi nagytakarítást! Ne világi módon élj, hanem Istennek tetsző módon!

2011.05.