2021. május 8., szombat

Németh Sándor - Démonok, szabadulás 2.

Máté 5:13 Ti vagytok a föld sója! De ha a só elveszti az ízét, akkor mivel lehet megsózni?! Semmire nem jó már, csak arra, hogy kidobják és eltapossák az emberek.

Titeket is meg fognak taposni a keresztények is és világi emberek is, ha nem tértek meg teljes szívetekből! Közel a nap, amikor be fog zárulni az üdvösség ajtaja! Az Úr menyegzőjére kaptunk meghívást! Ki fog derülni, hogy nem léphetsz oda be. Mások számára ez már tudott rólad, mert látják rajtad a testi természetet. Van lehetőséged arra, hogy megszabaduljál!

Ne alkudj meg a démonokkal! Ha egyik testrészedet elkapják, akkor kell nekik a többi is! Egy talpalatnyi területen megszilárdítják az uralmukat, hogy az egészet be tudják venni! Ne légy felemás, kétlelkű keresztény! Ne a saját kedvtelésed szerint élj, hanem Isten tökéletes akarata szerint élj minden nap! Isten Igéjével tartsd a kapcsolatot! Így tudod megtartani a Szent Szellem frissességét.

Ha úgy látod te is a dolgokat, mint a világi haverjaid, nem is veszed észre, hogy mész a Pokolba! Nem úgy gondolkozol, ahogy az Ige mondja. Úgy gondolkozz, ahogy az Ige mondja egy megváltott emberről! Ez a mérőzsinór. Ha olvasod, akkor megítél téged, és szól hozzád a Szent Szellem, hogy meg tud ítélni magadat.

Efézus 5:5 Mert miközben ilyesmiken jár az eszetek, tudjátok meg, hogy egyetlen paráznának, tisztátalannak vagy nyerészkedőnek - aki bálványimádó - nincs öröksége a Krisztus és Isten királyságában.

Ha te ilyeneket csinálsz, akkor miért gondolod, hogy te megmenekülsz? Ki vagy te, Isten vagy? Nem tudod megváltoztatni Isten beszédét! Izrael fiai közül is, akik azt hitték, hogy Isten kivételezni fog velük, azok vesztek el először.

Róma 11:21 mert ha az Isten a természetes ágakat sem kímélte meg, nehogy aztán téged se kíméljen majd! (SZPA)

Amikor Jézus felvette magára a világ bűneit, akkor neki sem kedvezett Isten. Akkor hogyan kedvezne nekünk, ha test szerint élünk? Ne hitesd el magad, hogy te keresztény vagy, hanem nézd meg, hogy milyen állapotban vagy, milyen viszonyod van az Igéhez, a testvéreidhez! Semmi más nem számít, az csak blabla. Ne csapjátok be magatokat, mert így tudtok csak megmenekülni! Az őszinteségre az egész keresztény életben szükség van. Ha bűnt követtél el, akkor ne hazudjál magadnak! Nem tudod lemosni magadról, a felejtés sem törli el, beépül a
személyiségedbe! A bűn olyan, mint a kovász. Az egész természetét az embernek átjárja, és elindul egy romlás, bomlás. A sátán ezt eszi. Ez a kenyere. Ezért tud nagy lenni a Földön. Nem csak a világban, hanem az egyházban is, mert tele vannak lázadó, erkölcstelen keresztényekkel a gyülekezet! Ne a feleségedet hibáztasd, hanem nézd meg a piszkos dolgaidat, ami te elkövetsz. A bűn az soha nem marad következmények nélkül. Mindig jön rá valami sötét erő. Nem maradsz ugyanaz az ember, nem tudod ugyanúgy szeretni a feleségedet, családtagjaidat, testvéreidet, mint előtte. Amikor keresztények vétkeznek, akkor még hatalmasabbá teszi az uralmát a megtérésük előtt, ezért törekedjél az igazságban való járásra! Le kell zárni az infantilis kort! Éretten kell járni az Úrban! Csak ezeknek van jövője! Légy szabad a démonoktól az otthonodban is, lakásodban is, a gyülekezetben is.

Senki nem tudja az áldást rád erőltetni. Nincs olyan prédikátor, aki úgy meg tudna áldani, hogy az áldás rajtad maradjon, ha nem a Szent Szellem irányítja az életedet. Olyan vagy, mint egy lyukas bödön, amelybe csak töltik a dolgokat, de ki is folyik. Az igazság tesz szabaddá! Annyi érzéki ember jár a gyülekezetbe, akik olyan beszédeket szeretnének hallani, amik jó érzéseket okozna bennük. De ezek csak a démonoknak adnak jó érzéseket. Aztán hazamegy az ember, elfelejti, hogy démonizált, és utána meg a démonok fogják irányítani. Dobd ki a maszatolásokat, színezéseket az életedből! Akarj szabad ember lenni! Add át újra az életedet az Úrnak!

A láthatatlan erő, amely a sorsot befolyásolja, az viszi az embert. Ha a Szent Szellem vezet, akkor mindig jó helyen leszel, és mindig a fejed fölött öntik az áldást! Nem szeretnél ilyen ember lenni? Amikor nem jössz istentiszteletre, akkor mindig mondják, hogy mekkora jó alkalom volt. Aztán eljössz, és érzed, hogy nem jó. Gondolkozz el ezen! Vajon nem akadályozod-e a Szent Szellem munkáját? Nem olyan jó érzés, ha azt mondják rólad, hogy: Jobb, hogy nem vagy itt! Az a jó érzés, ha azt mondják, hogy: Hiányoztál! Különösen Isten országára igaz ez! Az jó, ha Istennek hiányzol! Látja, hogy milyen fontos unkát töltesz be az Ő munkájában, ezért gondoskodik arról, hogy jó állapotban legyünk és soha ne kerüljünk a perifériára. Nyerd meg Istennek ezt a támogatását! Ekkor nagy baj nem fog érni téged! De ha ér is, mindegyikből megszabadít az Úr!



A gonosz szellemektől meg kell szabadulni. Sok van belőle. Sok keresztény nem is vett még részt ilyen szolgálaton. Nem rendelkeznek még azzal a szabadsággal, ami szükséges ahhoz, hogy az ember Isten tökéletes akaratát megcselekedje. Ehhez szükséges, hogy az ember akarata és érzelme is erős legyen! Nem szabad elfelejteni, hogy milyen erő van az emberben! Minden attól függ, hogy milyen ellenálló erő van benned a bacilusokkal szemben. Vannak emberek, akikben olyan erő van, hogy legyőzik a rákos sejteket. Szellemileg is így van ez. Minden nap találkozunk démonokkal, démonizált emberekkel, de mégsem félünk, mert ellenük tudunk állni! Rendkívül fontos, hogy miben hisz az ember. A csatának a kimenetele benned dől el! Lepattognak rólad a gonosz szellemek, mert nem tudnak bemenni, hiszen erős vagy az igazságban való meggyőződésben. Nagyon fontos, hogy erős legyen a hitünk abban, hogy az Úr megszabadított, meg is szabadít és megtart! Aki még nem szabadult meg, annak pedig meg kell térnie, meg kell szabadulnia! Kérjen segítséget!

Katonáknak megmutatják, hogy ki az ellenség. Nekünk is tudni kell, hogy kivel állunk szemben! Ekkor dől el, hogy van-e hit vagy félelem van! Nagyon fontos, hogy a démonokról szóló tanítás ne félelmet adjon, hanem hitet!

2011.05.