2019. március 1., péntek

Egy levél megosztása

"Vajon azok a keresztény vállalkozók, cégvezetők, akik bár meg tudnák tenni, de mégsem fizetik ki rendesen az alkalmazottaik bérét (tartozásról beszélek, nem fizetési igényről), nem fizetik ki a túlórát, tehát az elvégzett munka után járó megállapodott bért szándékosan nem fizetik ki, lehet, hogy lemaradnak az elragadtatásról, bármennyire jó hívők voltak is? Nézzünk két Igét, az ó- és az újszövetségből.

"Azon a napon add meg az õ bérét, és le se menjen felette a nap; mert szegény õ, és kivánkozik az után az õ lelke, hogy ellened ne kiáltson az Úrhoz, és bűn ne legyen rajtad." (5.Mózes 24:15)

Itt a lényeges kijelentés, hogy ha a munkavállaló az Úrhoz fordul amiatt, mert nem kapta meg a bérét, akkor ez bűnként rajta lesz az ilyen munkaadón. Kérdés, hogy ha egy hívőn bűn van, ami ráadásul tudatos bűn, akkor ez akadályozza-e, hogy a szentekkel elragadtasson? Hiszen ha az Úr bűnösnek tartja, akkor elvileg kizárja az elragadtatásból.

"Hogy senki túl ne lépjen és meg ne károsítsa (eredetiben: kihasználja, becsapja, kifosztja) valamely dologban az õ atyjafiát: mert bosszút áll (büntető igazságszolgáltatást végez) az Úr mindezekért, a mint elébb is mondottuk néktek és bizonyságot tettünk." (1.Thess. 4:6.)

Vagyis ha egy hívő becsapja, megkárosítja, kihasználja egy testvérét, azon az Úr bosszút áll. Az ilyen embert pedig, akin az Úr bosszúállása van, elragadná a szentekkel?

Jézus megemlíti, hogy az újjászületetett hívők fele (ha ez prófécia volt Tőle) nem vész részt az elragadtatásban. Ha ezt is alapul vesszük, akkor bizony előfordulhat, hogy a munkabért szándékosan ki nem fizető hívő vállalkozók, munkaadók nem tudnak elragadtatni a rajtuk lévő bűn miatt.

Konklúzió: senki senkinek ne tartozzon, legyünk becsületesek, fizessük ki a tartozásainkat HA VAN RÁ MÓDUNK (ez a kulcs!), nehogy emiatt ittmararadjunk az elragadtatáskor. Mert lehet könnyedén venni a tartozásokat, ám lehet nagyon rossz vége lesz.

Rómaiakhoz 13:8 Senkinek semmivel ne tartozzatok (ne legyetek adósok, a kötelességeiteket adjátok meg), hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek."


(A fenti gondolatok írója névtelenséget kért, mert nem szeretne kereszttűzbe kerülni. Régóta foglalkoztatta ez a kérdés, sokat elmélkedett rajta és egy pásztorral is egyeztetett, hogy megállja-e a helyét az elmélkedése. Az említett pásztorral felvettem a kapcsolatot és megerősítette. És ami a legfontosabb, a levél tartalma egy elmélkedés, nem kijelentés!!! Kérlek így is kezeljétek, gondolatébresztőnek szánta az írója, nehogy valaki lemaradjon az elragadtatásról. Köszönjük megértéseteket!!!)