2016. március 18., péntek

Oral Roberts - "Építs nekem egyetemet!" 3.

Egy első osztályú épületekkel teli hatalmas földterületet látok. Egy nagyszerű tantestületet és több ezer válogatott, Isten kenetével betöltött tanulót látok. Első osztályú Istent szolgálunk, ezért első osztályú egyetemet építtetünk Neki a Szent Szellemre és hatalmára alapozva. Majd lassanként megszereztük az USA legnagyobb oktatóinak elismerését is. Mindegy, hogy nyíltan vagy titokban mondták, rájöttek arra, hogy az Oral Roberts Egyetem egy kincs! Tanulóiknak páratlan lehetősége van, hogy az egész emberre- szellem, lélek és test-vonatkozólag kapnak oktatást, ahogy az Úr Szelleme vezetett bennünket.

Először is fejlesztik a lelküket és az Úrral való járásukat, mert Isten megmondta nekem: “Úgy oktasd a tanulókat, hogy meghallják a Hangomat, menjenek el olyan helyekre, ahol a Fényem nem világít, ahol a Hangom csak kicsit hallható, ahol nem ismerik az Erőmet, a világ legvégsőbb határáig. Az ő munkájuk meg fogják haladni a tiédet és ebben fogom örömömet lelni.” Nemcsak a lelküket edzik, hanem a testüket is a sporttevékenységi programjainkon keresztül és első osztályú akadémiai oktatást kapnak, fejlődik az intellektusok és olyan ismereteket szereznek, amelyekkel előnyt kapnak az életben. Ahogy te is láthatod, mi nem utasítjuk vissza a tudást, hiszen a tudás Istentől van. Valójában a Biblia azt mondja: “Elvész az én népem, mivelhogy tudomány nélkül való. “ Hóseás 4.6. 

Az Oral Roberts Egyetem nemcsak úttörő szellemileg szólva, hanem a tudás számunkra nem szégyen és az igazság sem bárhol is legyen az. Bármilyen elhívást is kaptunk fontos, hogy kiemelkedjünk benne és hogy fény legyünk egy nagy hegy tetején. Tehát amikor az emberek az ORU-ra gondolnak nagyszerű tudásra és kiemelkedő akadémiai oktatásra gondolnak. Ugyanakkor a Mindenható Isten erejére, a mi kompromisszumok nélküli elkötelezettségünkre a Biblia iránt, mint Isten tévedhetetlen szavára az elejétől a végéig és a Szent Szellem kijelentő ismeretére is gondolnak. Ó hányszor mondták nekem, hogy ezt nem lehet megcsinálni! És nem gondolom, hogy meg lehetett volna tenni - vagy folytatni az egészet - ha NEM NYELVEKEN IMÁDKOZOM ÉS NEM KAPOM VISSZA A MAGYARÁZATOT. 

‘ORAL, ENGEM NEM HÍVOTT EL ISTEN, HOGY EGYETEMET ÉPÍTSEK NEKI!’ Okkal mondhatod: “De Oral, Isten engem nem hívott el, hogy legyen egy világméretű gyógyító szolgálatom vagy, hogy építsek Neki egyetemet!” Ez igaz lehet, de hiszem, hogy van VALAMI, amiben elhívott téged és azt csak te tudod megtenni és senki más! Ezen kívül sohase szégyelld vagy bátortalanodj el azt gondolva, hogy amit te teszel az túl kicsi vagy túl jelentéktelen tűnik Isten számára. Isten azt akarja, hogy legyél teljesen felszerelkezve arra, amire elhívott téged, hogy túláradó örömmel végezd el a feladatod! Személyes tapasztalataim szerint ezt viszont nem tudod megtenni, ANÉLKÜL, hogy Szellemben imádkoznál és az visszajönne az elmédbe magyarázattal. “Építs nekem egyetemet!” Egyszerűen nincs helyettesítője ennek! A SZENT SZELLEM EREJÉNEK ÁRAMLÁSÁVAL AZ ÉLETÜNKBEN AZ EMBEREKNEK KELLENI FOG, AZ AMID VAN – A KÉPESSÉGEID, AZ ÜZLETED, A SZAKÉRTELMED, A TUDÁSOD – JOBBAN MINT VALAHA! 

Az emberek eljöttek meghallgatni a prédikációm, amikor fiatalemberként 1947-ben egy gospel sátorban North Mainben, Tulsában, Oklahoma államban hirdettem Isten Igéjét, nem azért mert egy halott Istenről, vagy halott Bibliáról vagy halott, száraz vallásos élményről prédikáltam. Isten Szellemének ereje vezette hozzám őket, hogy meghallgassanak engem a kelet Oklahoma dombjairól érkező, küszködő fiatal prédikátort. Amikor a Szent Szellem ereje kiárad rám, erre a kis agyag darabra együttérzés fut át rajtam, mint a szél a prérin vagy egy tűz, ami keresztülszáguld a lelkemen, mint egy zúgó inferno. Egyfajta gyengédség érinti meg a szívemet, mint, ahogy az anya a mellére teszi síró gyermekét és el akarom érni a betegeket, a lesújtottakat, a kínoktól és démonoktól szenvedőket. Meg akarom őket szabadítani attól, ami bántja, ami összetöri és elpusztítja őket. Azt akarom, hogy minden férfi, nő, fiú és lány meggyógyuljon és NINCS BÉKESSÉG A SZÍVEMBEN, AMÍG A GYÓGYULÁS BE NEM KÖVETKEZIK! Neked testvérem Isten tud teljesen új tüzet lobbantani a csontjaidban, egy kényszerítő erőt a belső emberedbe, ami fel fog emelni, ami még nagyobb dimenziókba repít téged, hogy betöltsd az isteni elhívást az életedben! Ó ne légy félénk vagy hezitáló! Csak nyisd meg magad a Szellemének! Nehogy megpróbáld abbahagyni az olvasást sem, mert még sok mindent meg kell osztanom veled a beszélgető Istenről és beszélgető emberről, akik összefonódnak egy két irányú beszélgetésben a Szent Szellem által. Ez olyan, mint egy hatalmas hömpölygő folyó!

Fordította: Nagy Andrea