2013. június 20., csütörtök

Peter Horrobin - Hogyan lépnek be a démonok 13.


Eretnek hitbeli felfogások

Az eretnek hitbeli felfogások és a hamis vallások közötti határvonal nagyon vékony, de azért felismerhető. Például: számomra teljesen egyértelmű, hogy a szabadkőművességet a hamis vallások közé kell sorolni (a szabadkőművesség egy olyan istent imád, amelynek neve: Jahbulon, tartalmazza Baál, valamint a termékenység egyiptomi istennőjének nevét!), a Jehova tanúi, a mormonizmus és sok egyéb hamis vallás közé. Viszont nem szívesen sorolnék a hamis vallások közé olyan keresztény szervezeteket, amelyek nem fogadják el az ige tekintélyét, viszont a kereszténység fő irányvonalát képező többséghez tartoznak.

Láttuk, hogy az az elképzelés, hogy a keresztények nem lehetnek démonizáltak, egy démonok által előidézett megtévesztés, amelynek az a célja, hogy az embereket az ellenség kötelékeiben tartsa és megfossza őket a szabadulás általi gyógyulás reménységétől. Ha nem ismerjük fel az ellenség módszereit, akkor védekezni sem tudunk a támadásai ellen. Vannak azonban más hamis hitek is, ezek egy része széles körben elterjedt, amelyekre ebben a vonatkozásban szintén fel kell hívnunk a figyelmet.

Ennek a könyvnek a céljaiból úgy határozom meg az eretnek keresztény hitbeli felfogásokat mint a hitnek egy olyan aspektusát, amelyről a szolgálatunk során megállapítottuk, hogy jogokat biztosítanak vallásos démoni szellemeknek és amelyektől aztán az embereknek szabadulásra van szükségük. Elismerem, hogy ez a meghatározás a gyakorlati tapasztalatokra épül, viszont rendkívüli jelentőségű, különösen akkor, ha megértjük azt, hogy hatalmas mennyiségű gyakorlati tapasztalatról van szó, amelyre sok-sok olyan ember tett szert, akik a keresztény szolgálat különféle területein tevékenykednek, szerte a világon.

Ha egy hitbeli felfogás jogokat ad egy gonosz szellemnek (vagyis démoni belépési ponttá válik), és nem a Szent Szellem kenete számára nyitja meg az ajtót, akkor meglehetősen szilárd alappal rendelkezünk ahhoz, hogy megkérdőjelezzük annak a felfogásnak az eredetét és természetét. Magától értetődik, hogy résen kell lennünk a megtévesztéssel szemben, mert a Sátán arra törekszik, hogy megtévessze a Krisztus testét ezekben a kérdésekben. Ezért hangsúlyozom, hogy mindaz, amiről itt írok, nem egyetlen embernek a tapasztalata, aki valamiféle szellemi elszigeteltségben tevékenykedik, és aki ezért ki van téve a megtévesztés veszélyének. Ezt a tapasztalatot sok ember felé végzett szolgálat eredményeként szűrtük le és információinkat sok különféle forrásból és szolgálattól gyűjtöttük össze.

A következő oldalakon részletesen megvizsgálok olyan hitbeli felfogásokat, amelyek az igére, a Szent Szellem ajándékaira, a keresztségre és az univerzalizmusra vonatkoznak. Van még sok más olyan felfogás, amelyre érdemes lenne felhívni a figyelmet, de miután a kedves olvasó megtanulta felismerni az alapelveket, saját maga is felismerheti az egyéb eretnekségeket. Például a Jézus második eljövetelével, a teremtéssel, a mennyel és a pokollal, a szentségekkel, a felszenteléssel stb. kapcsolatos olyan hitbeli felfogások, amelyek ellentétesek az ige átfogó tanításával, elkerülhetetlenül démoni belépési pontoknak fognak bizonyulni azoknak a számára, akik ezeket a nézeteket képviselik. Nagyon oda kell figyelnünk arra, nehogy felfogásunk és gyakorlataink fontosabbakká váljanak mint a Jézussal való személyes kapcsolatunk vagy Isten igéjének tekintélye. Miután valaki igazságként elfogadott valamilyen igeellenes nézetet, nyitva áll az út a megtévesztés szelleme számára, hogy belépjen az elméjébe és még jobban eltérítse őt az igazságtól és egyre jobban megtévessze.