2013. május 16., csütörtök

Peter Horrobin - Hogyan lépnek be a démonok 10.

4. Bizonyos alternatív orvoslási gyakorlatok 

Amikor valaki megbetegszik, mindent hajlandó kipróbálni, ami megcsillantja előtte a reménységet. Azt tapasztaltuk, hogy az emberek gyakran csak akkor kérnek segítséget imádságon keresztül, amikor már minden más lehetőséget kipróbáltak, és arra a következtetésre jutottak, hogy csak Isten tud rajtuk segíteni. Először szinte mindig a hagyományos orvostudomány jut az eszükbe, de miután kimerítették az orvostudomány lehetőségeit, mégsem múltak el vagy nem enyhültek a tüneteik, csak akkor kezdenek el távolabbra tekinteni, és csak akkor teszik fel a kérdést: van-e valamilyen más út, amelyet ki kellene próbálniuk

Amikor megvizsgálják az alternatív gyógymódokat, azt tapasztalják, hogy nagyon sok különféle választási lehetőségük van. A sokféle gyógyító ígér fűt-fát, aztán busásan megfizettetik az emberekkel azt a kiváltságot, hogy hozzájuk fordulhattak. Az alternatív gyógyászat hatalmas üzlet. Ezek egy része teljesen tiszta és becsületes ügy. Van azonban ennél sokkal több olyan, amelyik vagy egyszerűen szélhámosság (még ez a legjobb eset), vagy amelyik démoni erőkre támaszkodik (ez a legrosszabb lehetőség). Óriási károkat okozhat, ha rábízzuk magunkat olyan gyógyítókra, akiknek tevékenységét sokkal inkább az okkultizmus, mint a gyógyítás kategóriájába lehet besorolni. Különválasztottam az okkultizmustól ezeket az alternatív gyógyítási gyakorlatokat annak érdekében, hogy felhívjam a figyelmet ezeknek veszélyeire, amelyek egyébként elvesznének a sokkal hosszabb okkult ellenőrző listán, és elkerülnék azoknak az embereknek a figyelmét, akik egészen biztosak abban, hogy soha nem keveredtek bele semmiféle okkultizmusba.

Készségesen elismerem, hogy azoknak egy része, akik bizonyos alternatív orvoslást vagy ál-gyógyítási gyakorlatot folytatnak, semmit sem tudnak arról, hogy milyen erők rejtőznek az általuk felkínált gyógymódok mögött. Ezeknek a gyakorlatoknak a mellékletben történő felsorolásával távolról sem az a célom, hogy kritizáljam azokat az embereket, akiknek a becsületességéhez nem fér semmi kétség. De helytelen lenne, ha az olvasókat nem figyelmeztetném a potenciális démoni veszélyekre.

Ha valaki részt vett bármelyik felsorolt alternatív gyógymódban, akkor fennáll a lehetősége annak, hogy ennek következtében démonizálódtak és ezért szabadulásra van szükségük. Nagyon sok olyan ember felé szolgáltunk már, aki ilyen módon megszabadult, és aki komoly gyógyulást élt át valamilyen gyanús alternatív gyógyítási módszeren keresztül, amelyet kipróbált.