2013. május 21., kedd

Kenneth E. Hagin - Szállj szembe a betegséggel

És monda nékik: Elmenvén e széles világra, hirdessétek az Evangéliumot minden teremtésnek. […] Azokat  pedig, akik  hisznek, ilyen  jelek követik: az én nevemben… betegekre vetik kezeiket, és azok meggyógyulnak.
— MÁRK 16,15. 17. 18.

Álljunk meg és vizsgáljunk meg itt valamit. Mit mondott Jézus, hogy a betegek közül kikre tegyük rá a kezünket?  Jézus  csak  azt  mondta:  „betegekre”  —  ez a  rendelkezés. Ha Isten lenne a betegség szerzõje — ha Isten sújtaná betegséggel és testi bajokkal az embereket — és ha az lenne az akarata, hogy bizonyos emberek betegek legyenek, —  akkor  ez  a  kijelentés  zavart okozhatna.  Mert  ebben Jézus  felhatalmazott  minket  a  kézrátételre  MINDEN
beteget illetõen: hogy tegyük a kezünket MINDEN betegre.  Ha  nem  Isten  lenne  az,  aki  gyógyít,  Jézusnak  valami ilyesmit  kellett  volna  mondania:  „Tegyétek  a  kezeteket azokra, akiket Isten meg akar gyógyítani, és azok meg fognak gyógyulni. Akik számára pedig nem ez Isten akarata — nem fognak meggyógyulni.”
De  ez  nem  így  van!  Isten  megbízta  a  Gyülekezetet, hogy szálljon szembe a betegséggel — ez a rendelkezése!

Megvallás: Isten  az,  aki  gyógyít.  Isten  senkit  sem  tesz beteggé. Isten az, aki megszabadít. Isten senkit sem kötöz meg. Nem engedem meg az ellenségnek, hogy megpróbálja  elfogadtatni  velem  a  betegséget  vagy  a  megkötözöttséget, mintha Istentõl volna. A sátán a betegség szerzõje. Isten  megbízott  engem,  hogy  szálljak  szembe  a  betegséggel!