2021. február 22., hétfő

Ruff Tibor - Az imádkozásról 1.

Az ima az egy világ, egy egész univerzum, egy gazdag tudomány. A cél, hogy ennek a mai beszédnek eredménye is legyen: mindenki megújuljon az imádkozásban! Ha nem, akkor az olyan, mintha nem is hallottunk volna semmit abból, amit elmondok.

Egy materialista világban élünk, ahol az emberek úgy gondolják, hogy az ima felesleges időpocsékolás. Nem tudják, hogy imával mindent meg lehet oldani!

Márk 13:33 Vigyázzatok, maradjatok ébren, mert nem tudjátok, mikor jön el a kijelölt idő!
Márk 13:34 Mint az az ember, aki idegenbe készült, s mielőtt elhagyta házát, átadta szolgáinak a hatalmat, s megszabta mindegyiknek a maga feladatát; a kapusnak azt parancsolta, hogy maradjon ébren.
Márk 13:35 Maradjatok ébren tehát, mert nem tudjátok, mikor érkezik meg a ház ura; este-e, avagy éjfélkor, kakasszóra-e, avagy kora reggel?
Márk 13:36 Amikor hirtelen megjön, nehogy alva találjon titeket!
Márk 13:37 Amit pedig nektek mondok, azt mindenkinek mondom: maradjatok ébren!

Szellemi ébrenlétről beszél itt az Ige! Nem tudjuk, hogy mikor lesz az elragadtatás, ezért különösen fontos, hogy éberek legyünk! Nem tudjuk, hogy este, éjszaka, hajnal előtt vagy után. Az egész éjszaka folyamán lehet számolni a visszajövetelére. Nem gondolkodnak jól azok, akik úgy gondolják, hogy még nincs itt az ideje az elragadtatásnak. Bármelyik pillanatban bekövetkezhet. Nem készülni kell, hanem készen kell lenni! Készülni pár másodperc alatt lehet, de nem készülni kell, mert akkor nem lesz pár másodperc, hanem készen kell lenni!

A szellem akkor éber, amikor imádkozunk! Jézus elmondja a 10 szűz példázatát. Egyik része szunnyad, a másik elalszik. A szunnyadó az küzd az álmosság ellen, az elalvó nem küzd. Különböző módokon föl kell ébreszteni magunkat, hogy ne hagyjuk abba az imádkozást!

Vannak, akik huzamosabb időre is elhagyják az imádkozást. Újuljunk meg az imádkozásban! Nagyon materialista társadalomban élünk. Az európain belül a kelet-európai a legmaterialistább, elnyomja a keresztényeket az imádkozástól. Van elméleti és gyakorlati materializmus. A gyakorlatiban az ember érzéketlen a szellemi dolgokra, nem teszi az imádkozást, elidegenedik tőle. Nem mozog együtt a szellemvilággal, nem él benne. Az elméleti emberek mindig mondják, hogy: Hát Isten mindent tud, minek kérjek? Látja, és megadja. De ez nem igaz! Kérni kell, mert az van az Igében, hogy mielőtt kérnénk, Ő meghallgat. Kérni kell, mert különben nincs „mielőtt”. A nem materialista társadalmakban ilyeneket nem gondolnak. Tudják, hogy imádkozni kell az áttörésekhez! Tudják, hogy Istennel kapcsolatba kell lépni.

Jézus a megvallásunk Főpapja.

Hóseás 14:3 … és ajkaink tulkaival áldozunk neked.

Dániel 6:10 Dániel pedig, amint megtudta, hogy megíratott az írás, beméne az ő házába; és az ő felső termének ablakai nyitva valának Jeruzsálem felé; és háromszor napjában térdeire esék, könyörge és dicséretet tőn az ő Istene előtt, amiként azelőtt cselekszik vala.
Dán 6:13 … hanem háromszor napjában elkönyörgi könyörgését.

Amikor nincs áldozat, akkor az ajkainkkal kell áldozni Istennek!

Zsoltár 50:14 Hálával áldozzál az Istennek... 

Nem a főpap finanszírozza az áldozatokat, hanem az ember, aki vitte, és a papok Isten elé vitték azt. Nekünk kell az imánkkal a mennyhez fordulni, és Jézus azért jár közben, amiben megvalljuk Őt! A beszédeink szerint jár közben! Ha te azt mondod, hogy hiszed, hogy Jézus téged meggyógyít, akkor ezt Jézus lerakja az Atya elé. Ha nem mondod, akkor Ő sem mondja. Abban vall meg téged az Atya előtt, amiben te is megvallod Őt az emberek előtt! 

Az történik, amit mi mondunk, és ne azt várd, hogy mindent Jézus imádkozzon meg a Mennyben és Isten mindent csináljon meg! Isten nem fogja megcsinálni azt, amit nem kérsz el, amiért nem imádkozol, mert nem akarja. Elmondta, hogy mi az imádkozás törvénye, és nekünk ehhez kell tartani magunkat. Tudja, hogy mi van a szívünkben, de azt is tudja, hogy van szánk Az milyen lenne, ha gyerek létedre soha nem beszélnél apáddal, soha nem köszönnél meg semmit, soha nem is kérnél semmit. Mint amikor megkérdezik a gyerektől, hogy: Mi volt ma az iskolában? Válasz: Semmi. Ezt a választ senki nem szereti. Ha valaki a barátod, akkor nem szereted, ha nem szól hozzád.

Zsoltár 115:16 Az egek az Úrnak egei, de a földet az ember fiainak adta.

Az emberek a beszédükkel adnak hatalmat a sátánnak. Akik Istenhez imádkoznak, azok Istent hívják segítségül a földre. Isten semmit nem akar csinálni a földön, amit az emberek nem kérnek. Teszteli, hogy kinek van joga kérni valamit és kinek nincs. Sokszor azt is nézi Isten, hogy hányan kérnek egy dolgot. Pl.: Izrael fiai kértek sokan királyt. Isten megadta nekik. Nem lett jó, de megadta.

Az emberek döntik el, hogy a Földön mi van. Amikor mondják, hogy Isten miért engedi meg, ezt a sok rosszat a Földön, akkor Isten azt mondja erre, hogy: Ti miért engeditek meg?? Az emberé a Föld.

Jézus egyértelműen elmondta, hogy Istennél zörgetni kell, keresni kell, kopogni kell, amíg Isten tudomásul nem veszi, hogy hiteles az a kérés: a szív kéréseit hallgatja meg Isten! Nem ugrik minden szóra! Meg kell győzni, hogy most meg kell mozdulnia, csinálnia kell valamit! Úgy meg kell szólítani, hogy eltalálod a szívét. Nagyon súlyos, nagy személyiség Isten. Nem ugrik csak úgy.

„Ha esetleg eszedbe jutnék a színed előtt!” Anna kérése a legjobban így adható vissza! Tudta, hogy a világmindenség Urához beszél, aki egy nagyon igaz személy, és csak az igazságra mozdul rá! Teszteli az embert, hogy mi az, ami a szívében van.

„Állandóan velünk van az az ember (mi magunk), aki a legtöbbet hazudik nekünk!” Ha az ember öncsalásban van, akkor önmagától is el van idegenedve. Ilyenkor az imájában mindig van egy fals hang, és addig Isten nem mozdul, amíg ez benne van.

2011.02.