2020. augusztus 25., kedd

Németh Sándor - A boldogságról 11.

Az utolsó időkben megdöbbentő dolgokat fognak az emberek tapasztalni a nemzetekkel kapcsolatosan. Kijön a szenny, a mocsok, mint vihar után a Balatonon vagy egy tengerparton. Nem a nemzetek java kerül elő, hanem a seprűje. A kultúrák nem oldják meg a dolgokat, hanem csak lenyomják. Egy szuperhatalomnál nagyobb hatalomról beszél itt az Ige. 

Jelenések 6:4 És előjőve egy másik, veres ló, és aki azon üle, megadaték annak, hogy a békességet elvegye a földről, és hogy [az emberek] egymást öljék; és adaték annak egy nagy kard.

A veres lovat szabadon engedi Isten. Ez a gonosz angyal gyűlöletre, gonoszságra ösztönzi az embereket. Ez a háborúság nem marad meg politikai, katonai szinten, hanem behatol a családokba, házasságokba, és ott is szétbomlást eredményez. Nagyon nagy baj kezd kibontakozni a világban. Képtelenek az emberek úgy használni a nyelvüket, hogy ne sértsék meg a másikat, ne okozzanak kárt. A sértett fél bosszút akar állni. Hiányzik a kapcsolatokból a békesség. Minden területen leépülést eredményez a háborúság; a békesség viszont felépülést, növekedést. Sok ember mindent megtesz, hogy egészséges legyen, de ha az otthonában nem él békességben, ha nem tud szeretetet adni a környezetének, nem munkálja a békességet másokban, akkor nem fog neki menni. Vigyázzunk, mert olyan korszakban élünk, hogy egy háborúságos időszakban kell a békességet munkálni!

Ha nem békességben járnak a keresztények, akkor nagyon fontos ígéretek meghiúsulnak az életükben! A nyelvükkel akarnak uralkodni, parancsolgatni akarnak. Fiatal házasoknak különösen fontos, hogy amikor jön az első baba, akkor ne parancsolgasson a férjének, tegye ezt, hozza azt, mert tönkre megy a kapcsolat. Meglát egy csinos nőt és elfelejt visszamenni hozzád. Aztán a feleség nem érti, hogy miért idegenedik el tőle a férje, hiszen most jött a gyermekáldás. A feleség sír, hogy mindent neki kell csinálni, még beteggé is teszi magát. József meg gyalulja a fát, aztán benéz hozzá egy hölgy, és elmegy csámborogni. Ha valamit nem szabad csinálni, akkor fiatal anyukák ezt ne tegyétek! 

Nagyon fontos megtanulni, hogy létrejöjjön a békesség és az ember ezt meg is tartsa! Először a magunk számláját rendezzük el. Az igazság útján kell járni! Olyan világban kell kimunkálni minden nap a békességet, amelyben nagyon nagy az ellenszél. A háborúság szelleme, a Mars istene dúlja fel az embereket. Ezt már lehet látni. Most is várják az emberek, hogy Közel-Keleten szabadság és demokrácia lesz. Semmi olyan nincs abban a kultúrában, amely a szabadsággal összeegyeztethető. Nem lesz rendszerváltás. Nehéz idők lesznek.

Az internettel kapcsolatban is mondják, hogy a szabadságot szolgálja. De ez nem igaz! Ma egy forradalomnak a szervezője inkognitóban tud maradni. Senki nem tudja, hogy ki is szervezte az egészet. Döntő többségben az Internet is rosszat hoz az emberek életébe.

A Jelenések könyvéből egyértelmű, hogy a jó oldal Jézus felé halad, a rossz pedig az antikrisztus felé. Addig nem jelenik meg az antikrisztus, amíg nem lesz egységes a világ. A keresztények is elfogadják a világiak előrejelzését, ahelyett, hogy a Bibliát fogadnák el. Nincs olyan prófécia, ami ne teljesedett volna be akkor, amikor annak be kellett teljesednie! Ne világi módon gondolkodj a dolgokról, hanem úgy, mint Jézus! Mit gondol Jézus az internetről? Az igazságot, a szabadságot, a jogot szolgálja? Nem! 

Ma már nem lehet azt mondani egy nemzetre, hogy szabad vagy rab. Sokkal bonyolultabb helyzet alakult ki. Ezt az időszakot Isten Igéje alapján értelmezzük! A Biblia segít ebben. Ha nem értelmezed, akkor belesodródsz olyan döntésekbe, hogy lázadó leszel Istennel szemben. Értékelned kell a folyamatokat, hogy ne mások döntsenek helyetted!

Az ember nagyon függő lény, és kötelékbe tud kerülni. A távkapcsolót sem tudja könnyen megnyomni. Kialakul a függőség, mint a nikotin, az alkohol felé. Ezért hangsúlyozzuk az embereknek, hogy térjenek meg, szabaduljanak meg! A romlott vágyakkal teli emberek olyan döntéseket hoznak, amelyekkel saját maguknak okoznak károkat. Aki odaadja a gyerekének a távkapcsolót, hogy nézzen, amit akar, az nagyon bolond. A gyerek át is vágja a szülőt. Van, aki nem vesz TV-t, nehogy gond legyen, de a gyerek az interneten megnézi, amit akar. Nem tiltani kell mindent a gyerektől, hanem meg kell mutatni, hogy mit nézzen! 

Nem véletlen, hogy iszonyú romlás van. A liberalizmus nem a jó értelemben vett szabadság. Az igazságtól szabadok ezek az emberek. Ürügy arra, hogy rabszolgává tegyék az embereket, ahogyan Pál is mondja. Ha nem lenne törvény, akkor rengeteg kárt okoznának az emberek egymásnak. Ha a törvény nem szankcionálná a gyilkosságot, akkor az emberek megölnék egymást. Noéig a lelkiismeret korszaka volt, aminek az eredménye az agresszivitás lett, az emberi méltóságot a sárba taposták. Isten elhatározta, hogy az emberiséget elpusztítja. Ellenséges ugyan a viszony az ember és Isten között, de ez a viszony megváltoztatható.

Bírák 6:22 Látván pedig Gedeon, hogy az Úrnak angyala volt az, monda Gedeon: Jaj nekem Uram, Istenem! mert az Úrnak angyalát láttam színről színre!
Bír 6:23 És monda neki az Úr: Békesség neked! ne félj, nem halsz meg!
Bír 6:24 És építe ott Gedeon oltárt az Úrnak, és nevezé azt Jehova-Salomnak [(azaz: az Úr a béke]), mely mind e mai napig megvan az Abiézer nemzetségének [városában], Ofrában.

Gedeon látta ezt az ellenséges viszonyt, de Krisztus megjelent neki, és látta, hogy ez nem kárhoztató ítéletet hozott a számára. Nem halt meg. Ahogy közeledik az Úr, egyre nagyobb békességben kell lennünk Vele is és egymással is. ahol nincs békesség, ott nincs kegyelem. A nyugalom és a békesség jelzi az Úr jelenlétét. Ahol viszály van, ott démonok vannak. Ott elment az Úr békessége. Viszálykor démonok mennek be a lakásba, amelyeket ki kell űzni. Békességet szóljál! Ne legyen a nyelved viszályt szító nyelv! Az emberek sokkal többet ölnek a nyelvükkel, mint ahányan elvesztek háború során. A megtérés egyik legfontosabb gyümölcse a békesség követése és szeretete.

Sok pásztor nem mer beszélni a bűnökről, házasságtörésről, homoszexualitásról. Pedig Isten mondja, hogy ezek bűnök! A törvény ne büntesse ezeket, mert az emberiség kipusztulna. Ma kegyelem ideje van, az evangéliumot kell hirdetni, de ennek az igazságon kell alapulnia. Meg kell mondani, hogy miből kell megtérni, mert bizonyos dolgokból fölmenti magát az ember, de ehhez nincs joga. A békesség az Krisztus-függő. Azért nincs békesség a földön, mert ez a világ kirekeszti Őt. Sok helyen a nevét gyalázatnak, káromlásnak gondolják. Az ilyen emberek saját magukat viszik bajba, mert ebben a névben van az üdvösség! 

Efézus 2:14 Mert Ő a mi békességünk, aki eggyé illesztette a kettőt, és testében lerombolta a válaszfalat, az ellenségeskedést,
Ef 2:15 a tételes parancsolatokból álló Törvényt felfüggesztette, hogy békességet szerezve e kettőt egy új emberré teremtse önmagában,
Ef 2:16 és hogy kiengesztelje mindkettőt egy testben az Istennel a kereszt által, miután megölte az ellenségeskedést önmagában.
Ef 2:17 Majd eljött, és békét hirdetett nektek, akik távol vagytok, és békét azoknak is, akik közel vannak.
Ef 2:18 Ugyanis általa van mindkettőnknek szabad bejárásunk egy Szellemben az Atyához.

Jézusra helyezte Isten a békétlenségünket. Konfliktusban volt a kereszten Jézus az Atyával, a földi hatalmakkal, az emberekkel. Az áldozati vérével lehetővé tette, hogy mi megbéküljünk Istennel! Ez nem vallási tanrendszer, nem szeminárium, hanem Jézus halálának és feltámadásának elfogadása. Így eltörli Isten minden bűnödet az engesztelés vére által. Jézus áldozat, Főpap és Megváltó is a számunkra. Bizalommal járulhatunk a kegyelem királyi székéhez!

Aki tényleg keresztény, az nem lehet antiszemita! Ábrahám magva Jézus Krisztus. Zsidó jelentése: Istent dicsérő személy. Van természetes és szellemi Izrael.

Róma 2:29 Hanem az zsidó, aki a rejtekben is az (és a szívnek a Szellemmel - és nem betűvel - történő körülmetélése számít), aki nem az emberektől, hanem az Istentől kapja a dicséretet.

Róma 9:15 Hiszen Mózeshez így szól: „ Könyörülök majd, akin könyörülök, és megszánom majd, akit megszánok.”
Róm 9:16 Így tehát nem azé, aki akarja, és nem is azé, aki fut érte, hanem a könyörülő Istené.

A nemzetek és Izrael között is egyre nagyobb az ellenségeskedés. Nagyon imádkozzunk a közel-keleti változásokért. Nem csodálkoznánk, ha minden felfordulásért Izraelt és az amerikai zsidóságot hibáztatnák. Magyarországon is nagy a háborúság, gyűlölet, antiszemitizmus. De az idő nem nekik dolgozik, hanem Isten népének!

2Korinthus 5:17 Így tehát ha valaki Krisztusban van, új teremtmény az: a régi elmúlt, és íme, új jött létre!
2Kor 5:18 Ez pedig mind Istentől van, aki kibékített bennünket önmagával Krisztuson keresztül, és nekünk adta a békéltetés szolgálatát:
2Kor 5:19 minthogy Isten kibékítette a világot önmagával Krisztusban, nem számítva fel nekik a vétkeiket, és a mi szánkba adta a békéltető beszédet.
2Kor 5:20 Miután tehát Krisztusért járunk követségben, mintha Isten kérne rajtunk keresztül, Krisztusért kérünk, béküljetek ki az Istennel!
2Kor 5:21 Mert őt, aki nem ismerte a bűnt, bűnné tette értünk, hogy mi Isten igazságossága legyünk őbenne. 

 Isten Jézus Krisztusban adja meg a békességet. Ezzel kell az embereknek betöltekezni, és utána beállni a békéltetés szolgálatában! Nem állíthatsz szembe embereket egymással, hanem olyan beszédeket kell mondanod, amely által a kapcsolatok igazságosság által javulni fognak.

Az igazság szolgálata 2 féle lehet: sokan vádként, kárhoztatásra használják. Jézus a békességet munkálta vele, nem az emberek szankcionálást. Persze kell, hogy a jogrend helyreállítása miatt szankciók legyenek. Az igazságot úgy is lehet mondani, hogy az embereket elpusztítjuk vele. Az evangélium a békesség és az igazság evangéliuma. Úgy kell szólni, hogy ne ítélet legyen belőle, hanem békesség!

Sok ember azzal az ürüggyel sérti meg a felebarátját, hogy: „Ami a szívemen, az a számon.” De mi van a szívedben? Az őszinteség az gyakran a gonosz megnyilvánulását rejti, ami a szívedben van. Ez a te igazságod, amely miatt beszennyeződtél és a másik ember is vérzik. Az igazság műve a békesség! Ezt kell nézni! Ha te ilyen „megmondós” ember vagy, akkor gyötröd a környezetedet! Szégyelld magad!  

Ezek után várjuk a megtérést!

2011.01.