2020. augusztus 4., kedd

Németh Sándor - A boldogságról 10.

Nagyon fontos, hogy a Boldog-mondások alapigazságait a Szent Szellem megelevenítse! Az emberek elé most nagyon odaállították a boldogságot. Minél többet beszélnek róla, annál több a boldogtalan ember. Most nem lehet elnyerni a teljes boldogságot, hanem csak az elkövetkezendő világkorszakban. Ott viszont meg fog valósulni és teljes lesz ez életünkben. Ezt a realitás mondatja, nem a cinizmus.
Most csak öncsalással, hazugsággal tud az ember boldog lenni. A boldogság végérvényes állapota az embernek. Most oda van kötve az ember az idő szekeréhez, amit senki nem tud megállítani, csak Teremtő. Fontos megszívlelnünk Mózes tanácsát:

Zsoltár 90:12 Taníts minket úgy számlálni napjainkat, hogy bölcs szívhez jussunk.

A földi életben éljünk sikeres életet, áldott életet, hogy a mi napjainkat bölcsen tudjuk számolni, és érett gabonaként legyünk learatva.

Máté 5:9 Boldogok a békességre igyekezők: mert ők az Isten fiainak mondatnak.
(Máté 5:9 Boldogok, akik békét teremtenek, mert őket Isten fiainak hívják majd!) SZPA  

Mindenki igyekszik, de nem igyekezni kell, hanem meg kell tenni! Az eredeti kifejezést a munkával lehetne visszaadni. Az ígéret, hogy Isten fiai lesznek. Nálunk ez még csak ígéret. Amikor megtértünk, akkor megkaptuk a fiúság szellemét, mert Krisztus az Atya egyszülöttje. Monogenész. Ez a származását jelöli és a felelősséget. A Szent Szellem a szellemünkkel együtt tesz bizonyságot, hogy Isten gyermekei vagyunk. Ezek vagyunk most. A fiúság szelleme bennünk van, de az ígéret a következő korszakban fog megvalósulni. Isten gazdagsága az végtelen. Övé a Föld, a Menny, és minden, ami ezekben a teremtett világokban benne van. Rendkívül nagy örökség birtokosaivá váltunk az örökség által. Matematikai nyelven kifejezhetetlen a sokasodása.

Mi nézünk a múltba is, azokra, amiket cselekedett Jézus Krisztus, és az ígéretek miatt a jövőre is, amelyben be fognak teljesedni ezek.

1János 3:2 Szeretteim, most Isten gyermekei vagyunk, és még nem lett nyilvánvalóvá, hogy mivé leszünk. De tudjuk, hogy ha nyilvánvalóvá lesz, hasonlókká leszünk Ő hozzá; mert meg fogjuk őt látni, amint van.
1Ján 3:3 És akiben megvan ez a reménység Ő iránta, az mind megtisztítja ő magát, amiképpen Ő is tiszta.

A reménység megszentel és az egyenes úton tart. Isten fiúságának az elnyerése nagyon értelmes cél. A Szent Szellem állandóan bizonyságot tesz arról, hogy Isten gyermeke vagy. De egy gyermek felnőtté válik, és birtokolni fogja a javakat. Csodálatos reménység! Ne magadtól tűzd ki a célokat, mert nem biztos, hogy értelmes Isten előtt. Nagyon sok hajótörött, balesetet szenvedett ember van, emberi roncsok, akik rossz irányba indultak el az utazásuk során. Az egész élet egy nagy utazás a túlsó partra. Mind a Pokol, mind a Menny a túlsópart, amely igazi valóság. Nincs olyan ember, aki ne kerülne az egyikbe.

Jézus azért jött, hogy mi ne a Pokolba menjünk! Elrabolt minket a Pokoltól! Olyan tolvaj, aki azért jön, ami az Övé. Mi pedig az Övéi vagyunk. Isten kezében van az életed! Higgy ebben! Nincs olyan hatalma semminek és senkinek, aki meg tudna fosztani Isten szerelmétől. Ez benned van már! Az értelmes életcélokat Jézusban tűzd ki magad elé! Az Ige alapján nézd meg, hogy helyes irányba megy-e a hajód vagy nem? Krisztus hatalmából nem lehet kiszavazni az embert. Dobd ki a kalózokat az életedből! Ezek azt akarják, hogy ne az Ige, hanem a romlott vágyak alapján tűzzük ki a célokat. Ezeket a romlott vágyakat feszítsük meg, mert rossz irányba akarnak téríteni.

A békesség többet jelent, min amit a magyarban jelent. Teljes életet jelent a shalom, amikor az ember bővölködik a javakkal szellemi, lelki, testi szinten. Minőségi jólét ez, amely felé kell haladnia az embernek. Ez az életcél. Már ne legyen végcél, amire eljutottál, mert elkezdődik a hanyatlás, a bukás, és elindulsz a lejtőn. Egyetlen olyan boldogság-ígérttel nem foglalkoztunk eddig, amely a jelen korban beteljesedne. Mind a következő korszakra vonatkozik. Az emberiségre egyre nagyobb háborúság, békétlenség szakad rá. Ma már nem lehet kiszámítani, hogy mi lesz az elkövetkezendő 5 évben. Egyre kiszámíthatatlanabb évek jönnek. Erre föl kell készülni! Általános magatartás, hogy az emberek várakozása illúziókon áll. Ha föltámadnának az őseink, és megkérdeznénk tőlük, hogyan éltek, akkor elmondanák, hogy mindig várták a jót, de egyre rosszabbul mentek a dolgok. De mi meg vagyunk váltva!  

Most olyan évek vannak, amikor az emberek nem fogják tudni kiszámítani a jövőt. Akkora félelemfóbia jön létre az emberek lelkében, hogy pusztán a félelem tömegeteket fog megfosztani az egészségtől. Olyan életmódot kell kialakítani, amely minél kisebbé teszi ezt a rizikót, és minél nagyobb biztonságot ad az ember teste, lelke számára. Egyre jobban beteljesedik, mint Ábrahám. Nem hajléktalanná vált, nem szociális otthonba rakta Izsák őt. Nem ideiglenesen élt benne a lélek, hanem még 170 éves korában is jó életet élt. Istennek több emberéről el lehet mondani, hogy a szükségeik nem fájdalmasan nőttek, hanem beteljesedtek Isten javaival. Nem aggódtak a nyugdíj miatt. A nyugdíjunk folyósítója az a József, akit a történelmi József szimbolizált: Jézus! Nem fognak egy szociális otthonba betolni, hanem Isten gondot visel rólad és örülnek neked. Jákobról is gondot viseltek, szerették őt, és látták rajta, hogy az utolsó napjaiban is javakat tud megosztani, ezért megáldatták vele magukat. Adja meg az Úr, hogy mi is ilyen állapotra jussunk el! Mások számára is munkáljuk ezt a békességet!

Máté 24:6 Háborúkról kell majd hallanotok, és háborúk híreiről, de vigyázzatok, ne essetek pánikba! Ezeknek ugyanis meg kell történniük, de ez még nem a vég.
Máté 24:7 Mert nemzet nemzet ellen, királyság királyság ellen támad majd, és éhínségek,  földrengések lesznek mindenfelé;
Máté 24:8 de mindez a szülési fájdalmak kezdete.
Máté 24:9 Akkor nyomorúságnak fognak kiszolgáltatni benneteket, öldökölnek majd titeket, és minden nemzet gyűlölni fog titeket az én nevem miatt.
Máté 24:10 Ekkor sokan bűnbe esnek majd, elárulják és gyűlölik egymást;

Először a nemzetek közötti vitát, ellenségességet jelenti ki a Szent Szellem. Miért lesznek ezek a viták?

Ézsaiás 57:19 Megteremtem ajkaikon a [hálának] gyümölcsét. Békesség, békesség a messze és közel valóknak, így szól az Úr; én meggyógyítom őt!
Ézs 57:20 És a hitetlenek olyanok, mint egy háborgó tenger, amely nem nyughatik, és amelynek vize iszapot és sárt hány ki.
Ézs 57:21 Nincs békesség, szól Istenem, a hitetleneknek!

Az istentelenség, a hitetlenség az oka az ellenségeskedésnek. Nagyon sok vallásos ember nem hisz, hanem csak hazudik. A hit a szívből származik, és a tárgya a Krisztusról való beszéd. Ezért vannak Egyiptomban és más vallásos országokban is ellenségeskedések. A békességet és az igazságot a hit hozza létre! Ábrahámnak is a hit tulajdoníttatott igazságul. A hit a Biblián alapul. Ha tan, teológia vagy könyv hozza létre, akkor az nem bibliai hit. Nem is lehet elvárni, hogy olyan gyümölcsöket hozzon létre, mint a bibliai hit. A bibliai hit megigazulást hoz létre, ez pedig békességet.

Sok ember azt hiszi, hogy ha átlép az ateista világból a vallásosba, akkor megoldódnak a problémái. Ez nem igaz. Sőt! A vallásos emberek becsapják magukat, hogy van hitük, de nincs. Isten Igéjére is dühvel válaszolnak. Akiben a hit szelleme van, az nem lesz gyűlölködő, ellenséges ember, hanem együtt örülnek az igazsággal. Csak az ördög ideges Isten Igéjétől és az ő szolgái. Az igehirdetés nem bolondságot hoz létre, hanem igazságot, és erre vágyik az ember! Elfogadják, hogy emberekre bízza Isten ezt a szolgálatot. Úgy fogadják mégis, mint Isten beszédét. Így lesz neked a beszéd áldás! Békességet fog kimunkálni az életedben! A békesség egyik legfontosabb feltétele az Istennel való megbékélés. A hit az igazságon áll: elhiszem, amit Isten mondott, és ezt tulajdonítja nekünk igazságul Isten. Ez nem kiérdemelt, hanem tulajdonított.
Az Isten igazsága Krisztus. A saját igazságunk elválaszt minket Krisztus igazságától.

2011.01.