2016. július 29., péntek

Idézet

"Sándor pásztor nemrég azt mondta, hogy a keresztényeknek nem elég, ha csak ismereteik vannak a természetfölötti világról, benne is kell tudni élni! Kell tudni reagálni rá, látni kell, tudni kell mozogni benne.

Ezt Isten is igényli. Ha elmész egy társaságba, és „beleszagolsz a levegőbe” (ruah, mely azt jelenti: szél, szellem, életvezetés. Az ókori ember számára világos volt a szél, mely akkor látható, ha mozog. Sok kifejezést ma másképp használunk. Pl. az atmoszféra. Ez is egy szellem, mely a levegőben van), ha rossz lesz tőle a kedved, két eset van:
- fáradt vagy: menj el pihenni,
- nem vagy fáradt: vizsgáld meg, kikkel találkoztál, és kikkel beszéltél.

A Bibliában is találunk példát a szellem figyelmen kívül hagyására, pl. amikor két próféta találkozott. (1Kir.13. fejezet) Az egyik hazudott a másiknak, és a vesztes prófétát megölte az oroszlán. Engedetlen volt. Tanulság:
A KERESZTÉNYSÉG LÉNYEGE A SZELLEMBEN VALÓ JÁRÁS!

Ha te nem figyelsz a szellemedre, nem hivatkozhatsz semmire, hogy mit miért tettél rosszul! Ezt figyelmébe ajánlom a „zugpróféták” ellen. „Jó tanácsokat” tudnak adni, kit vegyél el feleségül, vagy kihez menjél hozzá, stb. Nem kenheti senki a felelősséget másra! Sorsok, életek mehetnek így tönkre! Nem játék! Kérdezem én: „miért nem szagoltál bele a levegőbe?”"

Ruff Tibor
2016.07.27.