2018. április 27., péntek

Németh Sándor - Az Úr nem hagy el! 3.

Nehézségekben ne gondold, hogy elhagyott az Úr, mert Ő gyakran a káoszból hozza ki az áldást! Bevezet nagyobb áldás szintbe! A viharban más az ember gondolkodásmódja.

Isten célja, hogy megújítsa az elmédet, hogy a viharban se add át azokat a félelemnek, hanem akkor is higgyél! Ha a hit nem megy át olyan dolgokon, amely látszatra cáfol, akkor mi a hit próbája? A bizalom azt jelenti, hogy az Úr erejébe veted a reménységedet!

Ne gondold, hogy az ördög már levett Téged a listájáról, mert már nagyon erős vagy az Úrban! Soha nem fogja abbahagyni a mahinálást Veled kapcsolatban! El akarja terelni a gondolkodásodat az Igétől; le akarja kötni az energiádat! Nézd meg, hogy mi köti le az energiádat, mert a sátán célja a kifárasztás, hogy lemorzsolja az erődet! Gondold át, hogy mi köt le! Jézus Krisztus személye vagy valami más?

Minél nagyobb a látásod, annál hamarabb partot fogsz érni! Annál hamarabb kisüt a Nap!! Rövidebb lesz a próba!

Ne engedd, hogy túl sok időt pazarolj a feldúlt érzelmeidre! Minél gyorsabban vedd le róla a figyelmedet! Dobd le, és Jézus Krisztusra figyelj! Meglátod, hogy kezdődik a csend a viharban! Ő minden viharodat le tudja csendesíteni, ha nem a vihar folyamatainak adod át a lelkedet! Minden megpróbáltatás növeli a hitedet! A reménység nem fog megszégyeníteni, hanem be fog vinni a révbe! Ne a földi dolgokra figyelj, amik idegesítenek, mert azok ezután is fognak! Vegyél erőt az Úrtól, és a hajódon nyugodtan fogsz állni!

Nem csak vihar lesz, hanem az Úr nagy dolgokat fog mutatni! Amikor a legnagyobb volt a probléma, akkor cselekedett az Úr. Igaz, hogy a tanítványok kísértetnek gondolták. A protestánsok azt hitték, hogy az ördög szállta meg a gyülekezeteket, okkultizmus, spiritizmus, amikor leszállt a Szent Szellem. Ha az Úr közeledik a hajóhoz, akkor a hajó már nagyon közel van a parthoz! Péter is kiszállt, és elindult.

Az Úrral való közösséged akkor lesz erősebb, ha vízen jársz! Akkor látod meg az Úr nagyságát, ha kilépsz, és nem a megszokások vezetik az életedet!

Menj tovább, és ne a viharokra nézz, amikor kiléptél a hajóból! Sokan nem értik, hogy miért léptél ki a hajóból, de meg fogják látni, és ők is kilépnek majd. A hit, az bátor dolog! Kilép a megszokásokból! Jó az árral szembe menni!

Az a kihívás ma, hogy nincs szeretőd! Nem az, hogy van! Úgy kell élned, ahogy majd a Millenniumi korszakban fognak élni az emberek! Nem lesznek Night Club-ok!

Nem szabad, hogy megfélemlítsen a többség! Neked nem őket kell követned, nem őrájuk kell nézned, hanem Jézus Krisztusra!

Galata 6:8 Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.

Menj szembe az áradattal! Vállald bátran az elhívásodat!

Máté 18:20 Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

Az Úr meg tudja sokasítani az erődet! Tedd le azt a kicsit! „Kicsi, savanyú, de a miénk!”
Minden nehézséget reménységgel nézz, mert Isten dicsőségét fogja szolgálni! A próbák után nagyobb lesz az Isten ismereted! Növekszik benned a hit, a szeretet, a remény, a Szellem gyümölcsei!

Mondd az Úrnak, hogy ebben a problémában is meg fogod ismerni, hogy bizony, Jézus az Isten Fia!

Istentiszteleten elhangzott prédikáció jegyzete