2016. január 29., péntek

Daniel Kolenda - Öröm a mennyben! - Bouaké, Elefántcsontpart - 1. nap

Kedves Barátaim!

Csak percekkel ezelőtt fejeződött be az elefántcsontparti evangélizációs kampányunk nyitóestje itt Bouakéban. Egészen megindító volt az itteniek Isten Igéje utáni éhsége, és a várakozásnak az a szintje, amit ezen a viszonylag kis helyen tapasztalok. Miközben prédikáltam, az emberek lelkesen reagáltak rá, és szinte itták minden szavamat. Már most beleszerettem Bouakéba, pedig ez még csak az első nap!
Ma este, miután hirdettem az evangéliumot, és imádkoztam a betegekért, a tömegben mindenfelé csodák történtek. Időnként olyannyira felerősödött a tömeg kitörő ünneplésének hangja, hogy azt hiszem, az emberek nem is hallották már többé, miért imádkozom vagy mit mondok.
Az első bizonyságtételt egy férfi mondta el, aki hét éve béna volt (lásd a fényképet)! A nővére hozta el taxival az összejövetelre, és leültette a földre. Amint imádkoztam a betegekért, elmondta, hogy felemelte a kezét, és az elkezdett remegni. Nem értette, mi történik vele, majd hirtelen összeesett a Szent Szellem erejétől. Aztán hallotta, hogy azt mondom, keljen fel és kezdjen el járni. Próbálta mozgatni a lábát, és nagyon “könnyűnek” találta. A másik lábát is próbálta mozgatni, és az is mozgott. Akkor felállt, és elkezdett járni - hét év óta először!
Hallottunk egy asszonyról, aki már négy éve nem tudott járni, de most meggyógyult; egy másik asszonyról, aki már ötödik éve béna volt; egy idős asszonyról, aki vak volt; és egy másikról, akinek már 10 éve nem volt menstruációja, és most az ima alatt megjött neki!
Nem mindenki volt keresztény, akit ma este meggyógyított az Úr. Jézus válogatás nélkül megérintette a különböző vallásokban levő embereket. Bizonyos vagyok benne, hogy nagy örvendezés van ma a mennyben.
Köszönjük, hogy imádkoztok értünk! Kérlek benneteket, folytassátok a közbenjárást a következő napokban is, mert hiszem, hogy a legjobb még csak ezután következik!
Veletek együtt az evangéliumért:
Daniel Kolenda evangélista
valamint Reinhard Bonnke, Peter Vandenberg és a teljes CfaN csapat
Bouaké, 2016. január 28.






Forrás: Napi Gondolatok Reinhard Bonnkétól