2015. május 6., szerda

Rodney H. Browne - A DICSŐSÉGES VÉGIDŐK EGYHÁZA

Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz, 2 Kére őtőle leveleket Damaskusba a zsinagógákhoz, hogy ha talál némelyeket, kik ez útnak követői, akár férfiakat, akár asszonyokat, fogva vigye Jeruzsálembe. 3 És amint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből: 4 És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondta néki: Saul, Saul, mit kergetsz Engem? 5 És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, Akit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod. 6 Remegve és ámúlva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják néked, mit kell cselekedned. 7 A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva. 8 Felkele azonban Saulus a földről; de mikor felnyitá szemeit, senkit sem láta, azért kézenfogva vezeték be őt Damaskusba. 9 És három napig nem látott, és nem evett és nem ivott. 10 Volt pedig egy tanítvány Damaskusban, név szerint Ananiás, és monda annak az Úr látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram! 11 Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utczába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert ímé imádkozik. 12 És látá Saulus látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá, és kezét reáveté, hogy lásson. 13 Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a Te szenteidet Jeruzsálemben: 14 És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik a Te nevedet segítségül hívják. 15 Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő Nékem választott edényem, hogy hordozza az Én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt. 16 Mert Én megmutatom néki, mennyit kell néki az Én nevemért szenvedni. 17 Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reávetvén, monda: Saul atyámfia, az Úr küldött engem, Jézus, Aki megjelent néked az úton, melyen jöttél, hogy szemeid megnyíljanak és beteljesedjél Szent Szellemmel. 18 És azonnal, mintegy pikkelyek estek le szemeiről, és mindjárt visszanyeré látását; és felkelvén, megkeresztelkedék; 19 És miután evett, megerősödék. Volt pedig Saulus a damaskusi tanítványokkal néhány napig. 20 És azonnal prédikálá a zsinagógákban a Krisztust, hogy Ő az Isten Fia. 21 Álmélkodtak pedig mindnyájan, akik hallák, és mondának: Nem ez-é az, a ki pusztította Jeruzsálemben azokat, akik ezt a nevet hívják segítségül, és ide is azért jött, hogy őket fogva vigye a főpapokhoz? 22 Saulus pedig annál inkább erőt vőn, és zavarba hozta a Damaskusban lakó zsidókat, bebizonyítván, hogy ez a Krisztus. Apostolok Cselekedetei 9:1-22

Természetfölötti találkozások:

Saul a keresztények elfogásával, bebörtönzésével és kivégzésével volt elfoglalva - őszintén azt gondolván, hogy Isten akaratát cselekszi. Amikor legkevésbé számított rá, Jézus megjelent, és nem mindennapi módon Magára vonta a figyelmet. A fény, a hang, és a három napig tartó vakság mind jelek voltak, amelyek elgondolkodtatták Sault. Majd Jézus megjelent látomásban Ananiásnak, és azt mondta, hogy menjen el Saulhoz és tegye rá a kezét, mert kiválasztott embere az Úrnak. Ananiás azt mondta Saulnak, hogy az Úr Jézus, Aki megjelent neki az úton, azt az utasítást adta neki, hogy jöjjön el Saulhoz, hogy visszakapja a látását, hogy vízben megkeresztelkedjen és betöltekezzen Szent Szellemmel

Saul Pálra változtatta a nevét. Isten szeretete és kegyelme teljesen más emberré formálta. Attól kezdve Pál alárendelte magát szellemben, lélekben és testben Istennek az Atyának, hogy ezentúl csak az Úr terve és szándéka valósuljon meg az életében.

Isten mélyreható munkát szeretne végezni minden ember életében.

Sokszor ahhoz, hogy Isten Magára irányítsa a figyelmet, az öt érzékszervre is hatással lévén erősen be kell mozdulnia.

Legtöbbször azért nem látjuk Isten munkáját, mert nem adunk Neki lehetőséget a cselekvésre. Várnunk kell, hogy munkálkodjon; számítanunk kell arra, hogy megjelenik és megcselekszi azt, amit mondott.

Engednünk kell, hogy bármit, bármikor, bárhogyan megcselekedjen. Ha átengedjük Istennek az irányítást, nagyszerű és hatalmas dolgok fognak történni.

Bárkit, akit Isten valaha hatalmasan használt, átélt egy találkozást Vele. Ezek az emberek engedték, hogy az Úr elvégezze a munkát bennük és általuk.

Természetfölötti ítéletek:

Egy kitűzött napon pedig Heródes királyi ruhájába felöltözve és székébe ülve nyilvánosan szóla hozzájuk. 22 A nép pedig felkiálta: Isten szava ez, és nem emberé. 23 És azonnal megveré őt az Úrnak angyala azért, hogy nem az Istennek adá a dicsőséget; és a férgektől megemésztetvén, meghala. 24 Az Istennek Igéje pedig növekedett és terjedt. Apostolok Cselekedetei 12:21-24

Pál története a kegyelem története, mert átadta magát Istennek. Azonban voltak néhányan, akik Isten akarata ellen mentek, és nem maradtak életben. Ananiás és Safira egy adomány miatt hazudtak a Szent Szellemnek. Heródes Istenként állította be magát, ezért az Úr angyala lesújtott rá és férgek rágták meg a testét.