2012. május 1., kedd

Kenneth Hagin - Bibliai hit - Hat nagy akadály a hit útjában 6.


Az ötödik akadály, ha nem értjük, mit jelent áz Ige alapján cselekedni. Abba kell hagynunk a próbálkozást, és el kell kezdenünk a cselekvést. A Biblia azt mondja: „Bizodalmad legyen az Úrban..., a magad értelmére pedig ne támasz­kodjál.” Mindössze annyit kell tenned, hogy megkérdezd: „Mit is mondott Is­ten?” Ha tudjuk, hogy az Ige igaz, és úgy is cselekszünk, akkor valósággá válik az életünkben. Sokszor kérdezik tőlem az emberek, hogy miért nem nyerték el a gyógyulásukat. Azt állítják, ismerik mindazokat az igéket, amelyeket idéz­tem. Elkezdik idézni nekem a Máté 8,17-et, amely azt mondja: „Ő vette el a mi erőtlenségünket, és Ő hordozta a mi betegségünket”. Vagy az 1 Péter 2,24-et, amelyben ez áll: „Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bű­nöknek meghalván, az igazságnak éljünk; akinek sebeivel gyógyultatok meg.” Ilyenkor megkérdezem tőlük: „Cselekedtek-e valaha is úgy, mintha ezek az igék valóban igazak lennének?” Ez a kérdés gyakran meghökkenti őket. 46 éves korában dr. A. B. Simpson, aki abban az időben presbiteriánus lelkész volt, később pedig megalapította a Keresztény Missziós Szövetséget, szívbe­tegségben haldoklott, és már csak hat hónapot adtak neki az orvosok. Sokat hallott a gyógyulásról a saját gyülekezetében is. Szabadságot vett ki, és elment a farmjára, hogy tanulmányozhassa Isten Igéjét. Két hét elteltével elővett egy papírdarabot, és felírta: „Miután két hétig tanulmányoztam Isten Igéjét, meg vagyok győződve arról, hogy a Biblia azt tanítja, az Isteni gyógyulás ma is a miénk. Ezért ezen a napon elfogadom Jézus Krisztust, mint gyógyítómat, és ki­jelentem, hogy meggyógyultam a szívbetegségből, és jól vagyok. Megígérem Istennek, hogy ezt az újonnan talált erőt és életet teljesen az Ő céljaira fogom használni, arra, hogy az evangéliumot hirdessem. Megígérem Istennek, hogy meg fogom osztani a gyógyulásról megismert igazságot másokkal is, és segíte­ni fogok nekik.”
Ezután hivatalos volt egy ebédre, ahol neki kellett szónokolnia. Azonban csak egyetlen ige volt a szellemében, a Máté 8,17. Elővette tehát a Bibliáját, és elol­vasta az egész verset, majd elmondta a hallgatóságnak, hogy erre az egyetlen igére szeretne koncentrálni. Azután elmondta nekik, hogyan kutatta a Bibliát, és jutott arra a következtetésre, hogy Jézus ma is gyógyít. Miután véget ért az ebéd, hegymászásra hívták azok, akiknek prédikált. Azonnal az jutott eszébe, hogy az állapota miatt nem lesz erre képes, de visszaemlékezett arra is, hogy nyilvánosan megvallotta a gyógyulását, tehát mennie kellett. Eddig a pontig valóságosan még nem élte át a gyógyulást, csak kimondta. Hegynek föl erősen tusakodott, mert ahányszor levette az értelmét az Igéről, rosszabbul lett. De ahogy újból és újból kinyilvánította a gyógyulását; minden tünet elmúlt. A harc egész úton tartott, de ahogy elérte a hegytetőt, onnan már győztesen ment to­vább, a tünetek végleg elmúltak. Amikor én ezt a történetet hallottam, ő már elmúlt hetvenéves, és állítása szerint évtizedek óta problémamentes volt az egészségi állapota.
P. C. Nelson mondta, hogy a legtöbb ember a sátáni ellentámadás miatt veszíti el a gyógyulását. A koreai háború egyik segédtisztje pedig azt mesélte, hogy egy csatában 14-szer kellett megostromolniuk egy hegyláncot. Azaz 13-szor vesztettek, de 14-edszerre sikerült győzniük. A valóságos hit az Ige tudásának a gyümölcse. Simpson az Ige alapján cselekedett, és valóságos hitet nyert. Ne próbálkozz, hanem cselekedj az Ige alapján!