2010. március 10., szerda

Marilyn Hickey: Hálaadás

„Mindenben hálákat adjatok, mert ez az Isten akarata a Krisztus Jézus által ti hozzátok” ( 1 Thesz. 5,18.)
(Apcs. 28, 15.) Amikor elkezded gyengének, gyávának, erőtlennek érezni magadat, akkor kezdjél el hálát adni. Mikor Istennek hálát adsz, akkor belépsz a kegyelembe és ez aztán túlmutat a körülményeiden. A kegyelem része Istennek az a reakciója is, hogy nem annyit kapsz, amennyit megérdemelsz, hanem annál jóval többet. Pál apostol nagyon jól ismerte ennek a működését, mert többet prédikált a hálaadásról és a kegyelemről, mint bárki más a Bibliában.
(1 Thesz. 5, 18.) Pál szerint mindenben és mindenért hálát kell adni Istennek. Amíg hálát adsz Neki, addig Isten akaratában vagy.
(Luk. 17, 11-19.) Ebben a történetben tíz bélpoklos gyógyult meg Jézus szolgálatára. Közülük azonban csak egy tartatott meg véglegesen - egynek lett üdvössége -, annak, aki elkezdett hálát is adni a gyógyulásáért.
(Ján. 11, 41.) Jézus hálát adott és így lépett be az Atya jelenlétébe. Mikor a legnagyobb problémában vagy, akkor is tartsd meg a hálaadásodat! Sokszor a hálaadás áldozat, nagyon nehéz megtenni. De ha mégis megteszed, akkor belépsz Isten kegyelmébe. ( Jón. 2, 10.)
Ezzel szemben a hálátlanság nagyon nagy probléma, sőt annál több, a Biblia szerint a hálátlanság a romlás kezdete ( Róma 1, 21.). Az utolsó időknek egyik nagy problémája többek között a hálátlanság is ( 2 Tim. 3, 1-2.). Ha hálátlan vagy, akkor morgolódsz és mérgezed a lelkedet. Morgolódni és zúgolódni pedig nagyon veszélyes dolog, mert ezzel behívod a pusztítót az életedbe ( 1 Kor. 10, 10.).
Hagyd el a zúgolódást és inkább adj hálát te is Istennek, hogy az Ő akaratában járhass!